Byggbloggen

Bra att ha

Väggar är bra till mycket. Man kan till exempel lägga ett tak på dem och få ett någorlunda väderskyddat boende. Man kan också dra el i dem.

När vi först började skissa på hus var jag inte så mycket för väggar. Jag vill ha fönster praktiskt taget överallt och hade svårt att förstå varför vi skulle ha partier som var utan. Det ledde till en konversation som jag vill minnas gick som följer. Han: Väggar är bra. Jag: Varför då. Han: Då kan man inte se in. Jag: Är det inte det vi har den monstruösa granhäcken till. Han: Nej. Jag: ……. Han: Väggar är också bra att hänga saker på, som alla dina tavlor. Eller en tv. Jag: Det har du en poäng i.

Nu har jag upptäckt att väggar även är bra för ytterligare en sak; att dra el i. Elektricitet – denna fantastiska uppfinning som får lamporna att tändas, ugnen att värmas och min japanska sparbössa att sno åt sig ännu ett mynt. Denna lyxens yttersta gräns håller vi alltså på att dra in, och runt, i vårt hus. Det går åt en massa rör och det blir en massa borrande. I dessa väggar. Fönster måste man gå runt. Det går nämligen inte att dra ledningar i ett fönster serru…

Publicerat