Näringsliv

Företagsklimatet både upp och ner i Ö-vik

Svenskt Näringsliv presenterar nu svaren från den senaste enkätundersökningen av kommunernas företagsklimat.


Idag  presenterar Svenskt Näringsliv resultatet från enkäterna om företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Enkäterna ligger till grund för den ranking av kommunernas företagsklimat som i år presenteras den 6 maj.
 
Nästan 850 företagare i Västernorrland satte under hösten betyg på företagsklimatet i sin kommun i den enkätundersökning som Svenskt Näringsliv genomfört sedan 1999.
 
Det sammanfattande omdömet om företagsklimatet i Västernorrlands kommuner får snittbetyget 3,4. Det är det högsta betyget sedan mätningen 2005.

och första gången länets snittbetyg hamnar över rikssnittets betyg på 3,3. Detta placerar Västernorrland på sjunde plats i riket och på första plats i Norrland!
 
Både upp och ner i Örnsköldsvik
I Örnsköldsvik kan vi se en svag negativ trend. Det har under året funnits en hel del kritik kring tjänstemännens attityder, service och regeltolkning. Kommunens utmaningar är att skapa en bättre förståelse för företagandets villkor främst hos tjänstemännen samt förbättra dialogen med företagen. Sammanfattande omdöme ökar något från betyg 3,4 till 3,5.
 
Läs mer här på svenskt näringslivs sida.
Publicerat