Du är här

2014-02-12 - Skola & utbildning
  • Det bjöds på sång av hela skolan före och efter reflexvästutdelningen. Foto: Mats Forsgren - Klicka på pilarna för fler bilder!
  • Iinitiativtagaren Marina Zackrisson med en av poliserna,Joachim Arican, denna utdelningsdag. Foto: Mats Forsgren
  • Har du använt pistolen nån gång? Det var en av många frågor som polismännen Jimmy Kavenstrand t.v. och Joachim Arican fick besvara denna förmiddag i Mellansel. Foto: Mats Forsgren
  • Alla 67 elever på Mellansels skola fick var sin reflexväst. Foto: Mats Forsgren

Reflexvästar till alla elever

Marina Zackrisson i Mellansel gjorde slag i saken och fixade reflexvästar till skolans alla barn, en mycket uppskattad dag med poliser och media på plats.

Marina sökte och fick ett stipendium på 3000 kr från Dina försäkringar. Dessutom ställde Mellansels IF och Sjödins Sport upp så att hennes idé om en reflexväst till alla 67 eleverna på skolan kunde förverkligas. Alla västar är märkta med elevernas namn på insidan.

Med en klatschig sång välkomnades alla till denna stora utdelningsdag i skolans gymnastiksal.
Att två ö-vikspoliser var med gjorde inte saken sämre. Det blev inte bara reflexinformation denna dag utan de nyfikna och spontana eleverna hade massor av frågor:
Har du använt pistolen?
Finns det många tjuvar i Ö-vik?

Ja många frågor besvarades när Jimmy Kavenstrand och Joachim Arican från brottsförebyggande gruppen i Ö-vik var på plats.

– Det känns jätteroligt när man gör nåt sånt här, något bra för säkerheten, att man får respons från alla håll; sponsorer, polisen och media, säger Marina Zackrisson nöjt och tillägger:
– Sen är det suveränt av skolans personal att man ställer upp.

Nu är Marinas nästa idé att arrangera ett promenadlopp i Mellansel för alla, Reflexloppet, med största sannolikhet på fettisdag, den 4 mars, och priset till alla deltagare blir en reflex och fika som hon hoppas att välvilliga företag ska skänka till loppet.
Dela med dig av denna artikel på: