Näringsliv

Företagarkvällen: Här är vinnarna

Den årliga företagarkvällen har än en gång genomförts i Fjällräven Center. Här är vinnarna.

ÅRETS FÖRETAGANDE KVINNA

Marica Apelquist och Marie Wiklund, Modern Ekonomi

Marica och Marie. Två företagare med ett brinnande intresse att få ordning och struktur på andras ekonomi, har på ett framgångsrikt sätt skapat ett företag med god tillväxt och bra resultat. Trots lågkonjunktur och stor konkurrens från andra bolag har de på kort tid fått sitt företag att expandera, och där igenom skapat fler arbetstillfällen och nya möjligheter för andra och sig själva.

Nätverket KlöverDam i Örnsköldsvik delade ut priset.


ÅRETS UTVECKLARE AV STADEN OCH STADSNÄRA TURISM

Signerat M

Besök Signerat M och du får en sinnlig upplevelse i färg och form. Butiken är en värld av inspiration, där du hittar saker att älska länge. Signerat M är en spännande butik som med sitt unika sortiment, bidrar till att öka Örnsköldsviks dragningskraft som handelsplats och besöksmål.

Prisutdelare är Cesam. Priset beslutas av Cesams styrelse (består av köpmän, fastighetsägare, kommunen.


ÅRETS MILJÖFÖRETAG

Övik Energi

Övik Energi erbjuder energilösningar som varken belastar närmljön eller klimatet. Företaget producerar på ett hållbart sätt el, fjärrvärme, fjärrkyla och processånga baserat på förnybara råvaror och restprodukter.

Priset delas ut av Örnsköldsviks kommun och 7:an Mediapartner.

 

ÅRETS FÖRETAGSLEDARE

Tommy Gustafsson-Rask, BAE Systems Hägglunds AB 

Nomineringen av Tommy som Årets Företagsledare är ett uttryck för uppskattning av hans förmåga att skapa en lokalt förankrad ledningsgrupp, och ett bra klimat för internt och externt lagarbete, där kreativitet och lokala initiativ är avgörande för att möta tuffa krav från kunder och från ägare.

Priset delas ut av Handelskammaren och Örnsköldsviks industrugrupp.

ÅRETS NYFÖRETAGARE

Marcus Stridsberg, Targa Produktion

Medieproducenten som med yrkesskicklighet och brett internationellt kontaktnät haft världen som arbetsfält. Marcus har visat att med kunskap, modern teknik och målmedveten satsning i företag går det att bli efterfrågad långt utanför kommunens och landets gränser.

Priset delades ut av Nyföretagarcentrum.

ÅRETS FÖRETAGARE

Nybergs Fastigheter & Förvaltning AB, Niklas Nyberg

Nybergs Fastigheter & Förvaltning AB, Niklas Nyberg Nicklas Nyberg är en företagare med stark framåtanda som lever efter devisen ”Endast det bästa är gott nog”. Han sätter Örnsköldsvik på kartan och med stort mod har han utvecklat Sjögatan och via Ting1 byggt en av Sveriges färgstarkaste och mest spektakulära byggnad.

Priset delades ut av Företagarna.

ÅRETS ÖVIKSSTJÄRNA

Ulla Sjöström, Musikmakarna

Ulla sätter  Örnsköldsvik på kartan och stärker vår stad med ytterligare en exportgren i form av både text och musik. Lyser upp både lokalt, nationellt och internationellt.

Publicerat