Du är här

2010-03-07 - Politik
Får denna kvartett sällskap av Jakob Lundgren till hösten? Foto: Pressbild

19-åring från Örnsköldsvik kandiderar till riksdagen

Nolaeleven Jakob Lundgren, 19, har goda skäl att sträcka på sig. När Miljöpartiet i Västernorrland höll sitt årsmöte i helgen blev han utsedd till riksdagskandidat.

Under årsmötet tog man upp frågan om hur partiets riksdagslista skulle se ut och enades om en gemensam lista för hela Västernorrland

Den listan toppas som väntat av före detta riksdagsledamoten Roy Resare, som redan har två mandatperioder i ryggsäcken - men på plats tre återfinns blott 19-årige Jakob Lundgren från Örnsköldsvik.
– Det känns jätteroligt att få det här förtroendet från länet, säger Jakob om nomineringen. Jag är väldigt nöjd med riksdagslistan som jag tycker uttrycker att vi är ett mångfacetterat och ungt parti med siktet ställt på framtiden. Jag kommer själv att fokusera på jämställdhets-, jämlikhets-, klimat- och integritetsfrågor och jag ser väldigt mycket fram emot att vara en del av den gröna rörelsen inför valet i september.

Miljöpartiet, som i dag leds av språkrören Maria Wetterstrand och Peter Eriksson, fick över 10 procent av väljarsympatierna i den senaste opinionsundersökningen och ser ut att gå mot ett rekordval.

Dela med dig av denna artikel på: