Övrig kultur

Nya ägare till Skule Naturscen

2020 utsåg bransch-organisationen Sweden Live Skule Naturscen till ”Årets konsertplats”. Nu lämnar Fredric Wedin över den spektakulära konsertplatsen till Krall Entertainment som vill utöka antalet arrangemang här i Höga Kusten.

Fredric Wedin, Verkställande Byrån, fick 2013 frågan av Docksta BTK om han ville ta över driften av konsertplatsen vid Skuleberget. Genom åren har Skule Naturscen kunnat presentera flera av landets största artister och utnämningen till ”Årets konsertplats” var förstås en fjäder i hatten, men mindre roligt blev det med alla inställda konserter under pandemin.

I somras var dessbättre konserterna tillbaka igen och på Skule Naturscen stod Tomas Ledin, The Ark och Veronica Maggio. Dessutom stannade turnén Diggiloo ännu en gång i Höga Kusten, och det är just grundarna av den turnén som nu tar över efter Fredric Wedin.

– Vi skapade Diggiloo 2003 så nästa år firar konceptet 20 år, säger Patrik Krall och berättar att han ser en stor utvecklingspotential för Skule Naturscen.

– Vi vill dra ut på säsongen och bredda utbudet. Populära akter ska naturligtvis finnas kvar men det vore kul att även göra något annorlunda. När vi bokar in artister bokar vi en serie konserter. Bland annat har vi något vi kallar sessions med lite mindre konserter på speciella platser som olika slott, sådana sessions skulle även kunna göras här. En dröm vore att kunna göra runt tio arrangemang per år här, både stora konserter och mindre där vi enbart fyller läktaren som tar 1 850 personer.

Fredric Wedin säger att det känns som när barnen flyttar hemifrån, nu när han sålt Skule Naturscen, men samtidigt tycker han att det var dags.

– Det var en hyfsad utmaning när jag tog över här och det har varit väldigt roligt. Jag ångrar inte en sekund. Jag fick bra kontakt med Patrik för många år sedan och han sa tidigt att den dag jag inte ville fortsätta med Skule Naturscen så ville han ta över. Mina engagemang här i området har byggts på allt eftersom och nu känns det som att tajmingen att släppa naturscenen är bra. Jag kan med stolthet säga att vi byggt anläggningen så att den kan drivas vidare, det finns alla förutsättningar att det här ska fortsätta lika bra som tidigare, och även ännu bättre. Det känns också skönt att Michelle följer med till Krall, hon har varit en nyckelperson på det här stället under alla år, berömmer Fredric.

Michelle Forss-Lindblom har anställts som verksamhetsansvarig hos Krall Entertainment och hon startade direkt inför helgens konsert med GES i Hägglunds Arena.

– Det känns väldigt roligt, som en nystart efter pandemin. Det är också kul att Krall vill satsa här i området, det finns så mycket potential och det är många nya dörrar som öppnas. Det känns riktigt spännande, säger Michelle.

Patrik Krall berättar också att han har en särskild koppling till Skuleberget.

– Min pappa är från Timrå och som liten var jag flera gånger uppe på Skuleberget och jag minns särskilt berättelserna om Skule-rövarna, så den här platsen har alltid legat mig varmt om hjärtat. Vi ska fortsätta för-valta denna fina plats. Kanske kan det bli aktuellt med ombyggnad och tillbyggnad, det finns en stor utvecklingspotential och det är en ära att få driva det här vidare. Nu jobbar vi med bokningar inför nästa sommar, vi har en önskelista på artister vi vill ha hit.

Publicerat