Hockey

”Något historiskt som börjar”

För tillfället kostar det ingenting och det spelar ingen roll om du samtidigt är aktiv i ett annat hockeylag. När Modo Hockey lördag 8 oktober startar tre flicklag för tre olika åldersgrupper välkomnas alla med öppna armar.

– Det kommer betyda jättemycket för Örnsköldsvik och ishockeyn, säger projektledaren och den tidigare elitspelaren Sofia Engström. Det finns jättemånga tjejer därute som vill spela ishockey men som valt att sluta eller tvekar eftersom det inte finns ett renodlat flicklag. Behovet att få träna med likasinnade och sina kompisar är stort, här har hockeyn legat efter exempelvis innebandy och fotboll. Det är något historiskt som börjar nu. 
Satsningen på flickor sjösattes redan föregående säsong, men då i ett enda lag med blandade åldrar. Nu delas laget alltså upp på tre. Den äldsta gruppen, Flickor A, vigs till ungdomar födda 2007-2010. I Flickor B samsas spelare av årgång 2011-2014 medan de yngsta, födda 2015-2017, börjar i Tre Kronors Hockeyskola, för första gången alltså exklusiv för flickor.
– Förhoppningsvis får vi tag i och når ut till alla som vill spela, alla är jättevälkomna oavsett förkunskaper. Det man behöver är skridskor, hjälm och halsskydd – har man inget halsskydd räcker det med en krage som täcker halsen. Till viss del kommer låneutrustning att finnas.
För Flickor A väntar seriespel medan B-gruppen fokuserar på sammandrag och cuper. Anmälan kan göras på modohockey.se eller på plats i entréhallen på Hägglunds Arena, inför starten på lördagsförmiddagen. 
– Utmaningen är ledare, om några därute brinner för detta får de jättegärna höra av sig, vi har ledare och tränare men ju fler vi är desto bättre kan vi dela upp ansvaret, säger Sofia Engström.

Publicerat