Nyheter/Reportage

Stor uppslutning på galakväll

Mingel, musik och berättelser och intervjuer på temat våld i nära relationer. Fredag 30 september samlas hundratals ö-viksbor på galan "En kväll för Kvinnojouren".

Det är hennes största arrangemang hittills. Monica Torstensdotter från den ideella föreningen Från Hjärta till Hjärta, som med lokal hjälp från privatpersoner och företag sedan julen 2020 bidragit till en mängd välgörande ändamål, sätter nu de sista detaljerna inför den stora galakvällen till förmån för Kvinnojouren i Örnsköldsvik där alla intäkter går till dess verksamhet.
Gensvaret från örnsköldsviksbor och lokala företag har varit stort.
– Vi hade en insamling till Kvinnojouren förra våren men det här är stort på ett helt annat sätt, säger Monica. Vi har ett lotteri dit 15 sponsorer skänkt vinster, antingen presentkort eller produkter, och vi har sålt nästan 50 sponsorpaket. Det är otroligt fint att se, det känns som att fler och fler vaknar upp till vilket samhällsproblem det här är. 
I skrivande stund har cirka 400 biljetter sålts – och det finns fortfarande kvar för den som vill vara med under kvällen. Då bjuds publiken på framträdanden av Ida Boija, Lovad, Norrlandsteatern, Sara Karlsson, Lajva och Körfolket samt intervjuer med Kvinnojouren, Män för Kvinnofrid, Unizon och Årets normbrytare Nordemans Jern. Därutöver ställer sig åtta kvinnor på scenen för att från olika perspektiv berätta just deras historia om våld i nära relationer.
Monica håller tummarna för att kvällen leder till ringar på vattnet. 
– Jag hoppas den gör alla mer medvetna och att de tar tag i problemet på riktigt. Jag vet att många företag börjat titta på att Kvinnojouren ska föreläsa, exempelvis om machokultur på mansdominerade platser. Det måste också sättas in mer samhällsresurser.
Biljetter säljs på Signerat M, Från Hjärta till Hjärtas facebooksida och av Kvinnojouren Örnsköldsvik.

Publicerat