Du är här

2022-09-02 - Musik
Oscar Sundelin. Foto Elin Nerpin.

Visa upp din musik

Örnsköldsvik Song Contest är den nya musiktävlingen i kommunen och fredag 2 september öppnar anmälningen för alla som vill vara med.

Örnsköldsvik Song Contest är den nya musiktävlingen i kommunen och fredag 2 september öppnar anmälningen för alla som vill vara med. Tävlingen avgörs söndag 6 november och arrangeras av Föreningen Musikhuset efter en idé av Oscar Sundelin (bilden).

– Jag tyckte att Rockforum var ett bra arrangemang och en häftig mötesplats, men antalet deltagare blev färre och färre, och Rockforum förknippades framförallt med band. Idag sitter många hemma och skapar musik på egen hand och jag tycker att det blir kul att skapa en tävling där man får visa upp sina låtar, säger Oscar.

Alla från 13 år och uppåt har möjlighet att delta och evenemanget blir ungefär som Melodifestivalen där folk har möjlighet att köpa biljetter och se det live men även titta hemifrån via Youtube.

Vill du vara med ska ditt bidrag bestå av en egenskriven låt som är maximalt fem minuter lång. Låten får inte ha släppts innan tävlingen och man får inte använda sig av sponsrad marknadsföring inför tävlingen. Anmälan görs på oviksongcontest.se.

Arrangörerna satsar på att få till en produktion som ser riktigt proffsig ut med grym scenbelysning och konferencierer som har välarbetade manus. Vinnaren röstas fram av publik och tittare genom SMS-röstning.

Dela med dig av denna artikel på: