Du är här

2022-09-17 - Musik

Hårdrock x 4

Nazareth, Bonafide, Velvet Insane och Perfect Plan på Bruksgården lördag 24 september.

Klassiska Nazareth, det skotska hårdrocksbandet, har spelat i Örnsköldsvik tidigare och lördag 24 september är det dags igen. På Bruksgården får de support av tre svenska band – Bonafide från Malmö, Velvet Insane från Östersund och ö-vikingarna Perfect Plan, som i oktober släpper sitt tredje studioalbum.

Nazareth bildades så tidigt som 1968 och fick sitt genombrott 1973 med albumet ”Razamanaz”. Bara en av originalmedlemmarna är kvar idag, basisten Pete Agnew som just fyllt 76 år då de kommer till Ö-vik. Hans son Lee Agnew spelar trummor i bandet sedan 1999, gitarristen Jimmy Murrison har varit med sedan 1994 och sångaren Carl Sentance tog 2015 över efter originalvokalisten Dan McCafferty.

Som vi berättade om i förra veckans 7a släpper ö-viksbandet Perfect Plan snart sitt tredje album ”Brace for Impact”, men innan dess är de alltså förband till Nazareth. Två andra band får publiken också se; Bonafide – som Rocknytt anser vara ett av Sveriges ledande bidrag till den traditionella, blues-skitiga hårdrocken i modern tid – och Velvet Insane, en sorts hybrid av David Bowie, Sweet, Hanoi Rocks och The Ark.

Arrangör är Karlsson & Norberg.

Dela med dig av denna artikel på: