Du är här

2022-08-29 - Friluftsliv
Gula leden på Åsberget.

Topplacering för Örnsköldsvik i rankingen Sveriges friluftskommun 2022

Örnsköldsvik kvalar in på en andra plats tillsammans med Lund i Naturvårdsverkets ranking av Sveriges friluftskommun 2022. Priset delas ut årligen för att stimulera och uppmuntra kommunernas arbete med friluftsliv.

Trollhättan var den kommun som till slut knep första platsen med sina 33.5 poäng av 34 möjliga, endast 0.25 poäng före Örnsköldsvik och Lund.
- Jättekul! En fin bekräftelse på det arbete vi gör och det understryker även de goda möjligheter som finns till ett aktivt liv i Örnsköldsvik, säger Sune Westberg, kultur- och fritidschef, Örnsköldsviks kommun.

Sveriges friluftskommun baseras på en årlig undersökning om kommunernas arbete med friluftsliv. Undersökningen, som ställer frågor om planering för friluftsliv, information och samarbete om friluftsliv samt aktiviteter för friluftsliv, är ett samarbete mellan Naturvårdsverket, Svenskt Friluftsliv och Sveriges Fritids- och Kulturchefsförening.

Sveriges friluftskommun har utsetts sedan 2010 där Örnsköldsvik vunnit utmärkelsen Sveriges friluftskommun tre gånger, år 2011, 2015 samt 2016.

På Naturvårdsverket.se kan du ta del av mer information om Sveriges friluftskommun.

Dela med dig av denna artikel på: