Nyheter/Reportage

Färgglada sommardrinkar

Mayad Aboura på The Chef by the Sea tipsar om tre goda drinkar för sommaren.

Mayad Aboura har jobbat på flertalet krogar, bland annat i Syrien, och är numera bartender på The Chef by the Sea. För 7ans läsare bjuder han på receptet till tre läckra sommardrinkar. För sådana menar han att utseendet spelar en viktig roll. 
– Veranon är fruktigt rosa, med grape för lite beska. The Chefs gröna färg gör folk lite nyfikna och Violet går långsamt från mörkare till ljusare nyans. Alla tre är lätta att göra hemma, säger Mayad.
Verano smakar också utmärkt utan rom och grapelikör. Häll i så fall bara i två extra centiliter grapeläsk.

Färgglada sommardrinkar!

Violet
• 2 cl viollikör
• 4 cl rom (Zafiro ron blanco)
• 2 cl pressad citron
• 4 cl violmonini
• 2 cl äggvita 
Häll allt i en shaker, fyll med is och skaka ordentligt, sila drinken i ett martiniglas och toppa med oksalisblomma.

The Chef by the sea
• 5 cl vit rom
• 4 cl basilikalag
• 3 cl citron
• 2 cl äggvita 
Koka upp sockerlag och mixa med basilika, häll allt i shaker och skaka ordentligt. Sila i ett lowballglas med is, garnera med färska basilikablad.

Verano
• 4 cl vit och rosa rom
• 2 cl grapelikör
• 2 cl rabarberlag
• 2 cl fläderlag
• 2 cl lime
• 4 cl Bundaberg grapeläsk
Koka rabarber med sockerlag. Häll allt i en shaker, skaka kraftigt och sila i ett highballglas. Garnera med torkad grape (sätt ugnen på 100 grader, skär grapen ca 2-3 mm, lägg på ugnsgallret i ca två timmar).

Publicerat