Du är här

2022-07-11 - Friluftsliv
  • Åtta nya stugor byggs på Skuleberget Havscamping. Foto: Håkan Nordström.
  • Fredric Wedin tor på en riktigt bra sommar för Skulebergets Havscamping och Veåsands Skärgårdsbistro där Selma Böhlenius och Michelle Forss-Lindblom förser gästerna med pizza. Foto: Håkan Nordström.
  • Foto: Håkan Nordström.
  • Foto: Håkan Nordström.

Veåsand – andra sommaren

Första sommaren för Veåsands Skärgårdsbistro blev en succé. Nu är andra säsongen igång och entreprenören Fredric Wedin ser till att Skule-berget Havscamping fortsätter att utvecklas.

Åtta nya stugor byggs vid Skuleberget Havscamping, några av dem ska stå klara redan till hösten är det tänkt.
– Stugor med hotellstandard, dusch, toalett och ett litet kök – det känns väldigt bra, säger Fredric Wedin, som ständigt söker nya sätt att utveckla sin verksamhet.

Nu under sommaren har man pausat arbetet med stugorna för att inte störa campinggästerna, som kommer från när och fjärran för att uppleva Höga Kusten.
– Vi märker att det är fler tyskar och holländare i år och det har förstås att göra med att man kan resa på ett annat sätt efter pandemin. Vi har också märkt att man gärna bokar plats långt i förväg.

Fredrik säger så här om premiärsäsongen för Veåsands Skärgårdsbistro:
– Mellan 28 juni och 15 augusti serverade vi i snitt 150 portioner varje dag, det är superbra för en helt ny restaurang.

Förutom bygget av de åtta stugorna så pågår campingverksamheten som vanligt, likaså båtturerna med Asta – som tar gästerna ut till Mjältön, Sveriges högsta ö, på helgerna i juli.

– Det var väldigt uppskattat i fjol, vi hade 30 fulla resor. I sommar stannar man lite längre på Mjältön, fyra timmar innan det blir hemfärd igen. Vi kör lördagar och söndagar med första tur klockan 9 på morgonen och varje heltimma så länge det finns folk på bryggan, säger den alltid lika energiske Fredric Wedin, som också är i full färd att utveckla gästhamnen i Sjöbodviken i Lövvik vid Ångermanälvens mynning – tillsammans med ingen mindre än Tomas Ledin.

Besöker du Skuleberget Havscamping och Veåsands Skärgårdsbistro får du inte missa att ta dig upp på Getsvedjeberget. Upplevelsen av att sitta längst ut på klippkanten, på Predikstolen, är magisk. Det pirrar till i hela kroppen när man låter fötterna dingla fritt över stupkanten – om man vågar.

Dela med dig av denna artikel på: