Du är här

2022-06-27 - Övrig kultur
Kultur- och fritidsnämndens ordförande Eva Sonidsson tillsammans med Camilla Westman som är årets kulturstipendiat 2022.

Camilla Westman är årets kulturstipendiat

Kultur- och fritidsnämnden kulturstipendium på 15 000 kronor delades i år ut till Camilla Westman som fick ta emot diplom och blommor i Stadshuset Kronan.

Med motiveringen: ”För sitt engagemang, kunskap och insatser för kulturen i Örnsköldsvik där Camilla är en sann inspiration för unga kulturutövare och har en stark röst i kulturdebatten samt verkar för utveckling av det kulturella livet i kommunen”.

- Oj vilka fina ord, tack så mycket. Det är en stor ära för mig och jätteroligt att få ta emot årets kulturstipendium. Jag är inte ensam i mitt arbete, vi är många som samarbetar och verkar för att utveckla kulturen i kommunen, säger Camilla Westman.

Camilla Westman är uppvuxen i den lilla byn Torvsjö i Västerbottens inland och har haft kulturen med sig sedan barnsben, med bland annat hennes farfar som spelade musik och berättade och som grundade den kulturminnesmärkta anläggningen Torvsjö Kvarnar. Idag är Camilla bosatt i Örnsköldsvik och arbetar som frilansande kulturarbetare inom musik, teater och film, hon är även aktiv i styrelsen för Örnsköldsviks teater- och konserthusstiftelse, samt driver hon Norrlandsteatern, som hon startade 2021. Utöver att vara aktuell i en stor kommande tv-produktion, arbetar Camilla just nu med att planera för nya spännande uppsättningar. Bland annat en sommarföreställning om Örnsköldsviks historia och gammal folktro samt en barnföreställning. Utöver det jobbas det även för fullt med en hyllningskonsert till Benny Andersson.

- Jag vill visa upp Benny Anderssons fantastiska låtskatt samtidigt som vi lyfter Örnsköldsviks professionella musiker med en konsert som jag hoppas ska kunna glädja många människor i olika åldrar, säger Camilla.

Dela med dig av denna artikel på: