Evenemang

Mello-späckat Diggiloo

Inte mindre än fyra Mello-vinnare står på Naturscen Skuleberget fredag 15 juli. Lägg därtill ytterligare fyra Mello-deltagare, en komiker och full orkester. Diggiloo är tillbaka i Höga Kusten.

Lena Philipsson, Robin Bengtsson och John Lundvik har alla vunnit Melodifestivalen. Det har även Jessica Andersson gjort, med Fame, och nu gör hon sin sextonde sommar med Diggoloo.
– Helt galet, jag vet! Men det är så roligt. Mötena mellan människor, möjligheten att jobba med nya artister – i år med Lena PH, Sanne och Theoz som är helt ny. Vi blir som en stor familj, säger Jessica Andersson som numera har en koppling till Örnsköldsvik.
– Min son pluggar på SIM, songwriting for international market, där uppe. Jag har faktiskt frågat honom om han vill skriva låtar åt mig men han verkar inte riktigt vara intresserad, han kanske tycker att jag är mossig. Men det är kul att han vill hålla på med musik, det är något fantastisk.

Jessica berättar att hennes utmaning med Diggiloo är att varje år hitta något musikaliskt som publiken kanske inte sett tidigare.
– Även om jag gjort Mello massor av gånger så är jag en lite rockig tjej, och jag kommer att göra en duett med Sanne som alltid varit en stor idol för mig. När vi har repat låter det oförskämt bra och vi kan lova en fantastisk show vid Skuleberget.

Nykomlingen Theodor ”Theoz” Haraldsson vet inte så mycket om Höga Kusten men han ser fram emot att få komma hit med Diggiloo
– Det känns jättekul! Jag skulle egentligen ha varit med redan för två år sedan men då blev det inget, säger Theoz när vi får prata med honom under en repetition med hela Diggoloo-gänget.
– Väldigt många låtar är gamla och de har jag inte riktigt koll på men det är skönt att kunna träffas och repa i lugn och ro. Vi kommer att göra ganska mycket tillsammans på scen, och alla killarna ska göra en specialgrej. Jag ska förstås köra min Mello-låt och det blir häftigt att göra den med liveband. Det här blir lite utanför min comfort zone men jag tror att det kommer att bli skitkul i sommar.

En som varit med förr vid Skuleberget är Mariette, och hon ser fram emot att få komma till Höga Kusten igen.
– Ibland kan man glömma bort var man är, men på den här naturscenen blir det en helt annan grej, en mer intim känsla och ett annat samspel med publiken. Det är en fantastiskt vacker plats, med den backdropen! Det blir supermysigt att komma dit igen, säger Mariette, som under senaste året både hunnit gifta sig och bli mamma.

Att bli mamma går inte att jämföra med någonting annat, det är det största jag upplevt – där ligger Diggiloo i lä, även om det är jätteroligt. Alla säger till mig att det går så fort så passa på att njut nu, men jag kan inte njuta mer än 100 procent. Att få följa honom varje dag, det är riktigt häftigt. Vi passade också på att gifta oss, det är lika bra att göra allt på en gång – jag är inte purung längre. Känns det rätt så är det lätt.

Helt rätt kändes det också att åka ut på Diggiloo-turné igen.
– Det ska bli så härligt. Vi kommer bjuda på alla hitsen och mötas i olika medleyn och sprida glädje. Det blir en fantastisk show inser jag nu. Det längtar vi till.

Publicerat