Du är här

2022-06-16 - Musik

Ny musik av Kim Vestin

"Apple of your eye" släpps fredag 17 juni.

"Apple of your eye" av Kim Vestin, ursprungligen från Örnsköldsvik men numera bosatt i Stockholm, är hennes mest personliga släpp hittills. Låten skrevs efter att hennes sedan länge frånvarande far gått bort i covid-19 och handlar om hur man sörjer någon som aldrig funnits där.

– Min pappa dog i covid i ett land långt härifrån. Även om det var länge sedan han var närvarande i mitt liv lämnade hans död ett tomrum, och insikten om att jag aldrig skulle få några svar på hur han kunde lämna mig var smärtsam. Den här låten blev mitt sätt att ge barnet i mig möjligheten att åtminstone ställa frågan, berättar Kim.

Precis som på singeln "The Bitter Light" som Kim släppte i mars, samt "Set You Free" och "Somebody Else" som kom under 2021, skapar hon med sin nya låt en melankolisk stämning, samtidigt som refrängen blir härligt svulstig. Kim har artister som Tori Amos, Björk, Kate Bush, Radiohead, Adele, Florence + the Machine och James Blake som inspirationskällor – och hon sjunger helt fenomenalt vackert och känslofyllt. Att Kim Vestin inte är en av Sveriges mest kända sångerskor är för mig en gåta, hon slår de allra flesta av dagens så kallade popstjärnor med hästlängder.

"Apple of your eye" släpps på digitala plattformar fredag 17/6.

Dela med dig av denna artikel på: