Du är här

2022-06-14 - Samhällsinformation

Aktivitet, rekreation och konst på ny mötesplats i Björna

Fredag 17 juni invigs en ny generationsmötesplats i Björna med musik, aktiviteter och invigningstal. Namnet, som kommer från en namngivningstävling, kommer att presenteras under invigningen.

Projektet med att ta fram den nya parken och dess innehåll har drivits av kommunen i samarbete med Coop Nord och där barn, unga och föreningslivet på orten bidragit med sina idéer till att utforma innehållet i parken.
Generationsmötesplats Björna ligger intill nya Coop i Björna och består av en nybyggd park med många träd och buskar samt lekutrustning, utegym, bänkar, grillplats, en liten scen och bmx-bana.

Den nya mötesplatsen inramas av en konstportal, skapad av konstnären Anna Renström från Nordingrå. Portalen ”Tidens gång” är en gestaltning av natursten och glaslaminat där färgskalan kan upplevas olika beroende hur ljuset skiftar.

Fredag 17 juni sker invigning av generationsmötesplatsen.
Plats: Bredvid Coop, Järnvägsgatan 3, Björna.

Program
Invigningen leds av konferencier Robin Hörnkvist som även underhåller med musik tillsammans med kommunens gatumusikanter.
14:30 Start med musik och mingel.
15:00 Tal av Per Nylén, kommunstyrelsens ordförande, Magnus Haglund, kommundirektör och Henrik Skytteberg, vd Coop Nord. Bandklippning.
15:30 Avtäckning konstverket ”Tidens gång”. Nina Tenskog, konstintendent, och Anna Renström, konstnär.
ca 15:45 Liten BMX-tävling.
ca 16:00 Avslutning.

Under invigningen bjuds det på tilltugg, fika, glass och godis. Det kommer även vara aktiviteter för barn.

Dela med dig av denna artikel på: