Du är här

2022-06-08 - Musik

Snart slutsålt till Bakgårdsblues

Andra upplagan av Bakgårdsblues, som arrangören Örnsköldsviks Bluessällskap tvingats skjuta upp i två år, blir precis som premiäråret 2019 en publiksuccé.

Roffe Wikström, Ida Bang & The Blue Tears, T-Bear & The Dukes, Mike’s Blue Groove, Preachin’ Lips och Övik Allstar kommer att fylla innergården på Skolgatan 10 – bakom Reuterdahls – med musik. Och med publik, i skrivande stund finns bara ett fåtal biljetter kvar.

Ida Bang & The Blue Tears är ett stockholmsbaserat band som efter sin medverkan i European Blues Challenge haft ett gediget turnerande runt om i Europa. De har med sin mix av soul, rock och blues delat scener med storheter som bland andra Buddy Guy, Joss Stone och Beth Hart.

T-Bear & The Dukes från Arvika förgyller Bakgårdsblues med sin hårda och explosiva blues, som snabbt kan förvandlas till ett trollbindande lugnare och mer dynamiskt spel. Även det här bandet har spelat ute i Europa och ses flitigt på svenska och norska scener.

Mike’s Blue Groove från Umeå har lirat ihop sedan 1996 och har bland annat turnerat i USA. De är för övrigt husband till Otis Grand när han spelar i Skandinavien och många kallar dem för Norrlands bästa bluesband.

Preachin' Lips heter egentligen André Ferrandi och kommer från Ramnäs utanför Västerås. Han levereras gammal blues med stark känsla och tolkar legender som Robert Johnson, Muddy Waters, Charley Patton och Son House.

Publiken får också se Övik Allstars med bland andra Challe Wiklund, Micke Bergström, Olow Sjöblom, Börje ”Bölla” Svensson, Glenn Sundquist och Ronny Blylod.

Huvudakt är som vi tidigare berättat ingen mindre än Sveriges blueskung Roffe Wikström, som överraskande nog släppte en ny platta 2021 – ”Ballader och Bröl”. Till Bakgårdsblues kommer Roffe med basisten Tommy Cassemar, trummisen Peter ”Korre” Korhonen och Erik Mossnelid på keyboard.

– Det blir väl några Wikström-klassiker, och så hoppas vi att det blir lite av de nya låtarna vi spelat in, hälsar 73-årige Roffe Wikström som inte har några planer på att pensionera sig.
– Nej, jag tycker fortfarande att det här är det skojigaste som finns.

Dela med dig av denna artikel på: