Du är här

2022-06-01 - Övrig kultur

Moliden dansar igen

Sista helgen i augusti 2019 – det har gått lång tid sedan det var dans på Molidens Folkpark. Men nu äntligen är det dags igen.

Elva danser är inbokade i sommar och man drar igång redan lördag 4 juni med Martinez.
– Martinez kommer med en ny sångerska eftersom Sandra Estberg är mammaledig, berättar Michael Strandberg som tillsammans med Peter Berglund har huvudansvaret för danserna i Moliden.

Den som vikarierar för Sandra Estberg är Cecilia Furlong och för henne blir det en återkomst till dansbandsscenen. De som har koll på Sveriges dansband känner säkert igen henne från CC & Lee som bland annat medverkade i Dansbandskampen på SVT. Martinez avslutar för övrigt även årets danser i Moliden, återstår att se om det då är Cecilia eller Sandra vid mikrofonen.

Bland banden som Molidens IK kan presentera finns ett par nyheter. Pandemin har medfört att allt skjutits framåt och många band är nu uppbokade lång tid framöver, därför har det inte varit så lätt för arrangörerna att boka band.
– Pandemin medförde också att vissa band tvingades lägga ned, säger Michael.
– De driver sina band som företag och har man inga inkomster så går det helt enkelt inte, fortsätter Peter som ändå vill poängtera att Moliden lyckats få ihop ett bra dansprogram.
– Vi provar lite nya band, bland annat finska Carisma från Österbotten. Vi har jättebra band i sommar tycker vi, men det är förstås publiken som får avgöra. Nu är det bara att hoppas att publiken kommer till Moliden.

Dela med dig av denna artikel på: