Du är här

2022-05-25 - Friluftsliv
Foto: Håkan Nordström och Tommy Thelin

Fira mor på Dalens Dag

Ta med mor på en tur i Herrgårdsparken, besök Ingeborgs trädgård, lös Hans Hedbergs Vänners tipsslinga och ta en fika i nybyggda Ringarbönninga. Kanske kan du också bjuda mor på en tur med Primus Motors veteranbuss? Missa inte Dalens Dag på Mors Dag 29 maj.

Dalens Dag startar klockan 11.00 med allsång från scenen vid Herrgårdsparken, en allsång som kyrkorna i Nätra håller i. Därefter finns det massor av aktiviteter att ta del av runt om i den vackra parken. Friluftsfrämjandet har förstås friluftsaktiviteter, High Coast Art Valley informerar om Konstdalen, man kan spela boule hos PRO Köpmanholmen och Nätra Hembygdsförening visar Herrgårdstomten och flyglarna som de just köpt in, och på övervåningen i Ringarbönninga visas en utställning om hela Nätradalens mor – Ingeborg Hedberg.

Även om temat för årets Dalens Dag är Mors Dag/Mor så finns det som vanligt en hel del skoj även för barnen. I Barnens Värld har de spännande figurerna årspremiär, hos Köpmanholmens Samhällsförening får barnen måla på årets tavla och Nolaskogs Jägarklubb har en tipsslinga för barn. 7an är också på plats och har repris på den roliga gräddkastningen, kanske får man kasta på mamma på Mors Dag – eller kanske är det mamma som får kasta på sina barn?

Eftersom det är valår i år kommer det att finnas politiska partier på plats för att informera om sina valprogram. Finalprogrammet vid scenen innehåller för övrigt en nyhet i år – en förhoppningsvis mycket tjusig hattparad.

– Hattparaden är ett nytt initiativ som också ingår i temat. Vi vill att så många som möjligt ska komma i hatt i olika varianter, gärna extra pimpade. Under slutprogrammet sista timmen vid scenen blir det en parad där alla som vill kan visa upp sin hatt, med priser till olika hattar, berättar Tommy Thelin i arrangörsstaben i Nätra Hembygdsförening.

Dela med dig av denna artikel på: