Du är här

2022-05-13 - Näringsliv
  • Årets alla vinnare. Foto: Håkan Nordström

Här är Företagarkvällens vinnare

I år flyttad till Bruksgården. Sarah Dawn Finer underhöll de 240 gästerna och priser utdelades. Här är vinnarna och bläddra på så hittar ni bilder från "röda mattan"...

Årets Nyföretagare

Christoffer Sjölund, Räls & Markservice

"Ödmjukhet inför företagandets utmaningar och nyfikenheten att ta vara på möjligheter som ges, har framgångsrikt lagt grunden för ett växande och starkt företag som nästan går som på räls. Christoffer Sjölund visar på ett härligt driv som nyföretagare och har en tydlig målbild för Räls & Markservice. Med engagemang, glimten i ögat, viljan att skapa goda relationer, och en genomtänkt strategi kan en affärsidé bli verklighet och utvecklas till något större."

Årets Företagare

Robin Sällström, Sällströms åkeri AB

Ett företag som tar ansvar och bidrar till levande landsbygd genom att lära upp och anställa unga.

Växer så det knakar och kör skog så det ryker.

Robin Sällström förvaltar, förädlar och fördubblar familjeföretaget Sällströms åkeri i Gideå mot snart 70 år på Norrlandsvägarna.

Årets Normbrytare

Roger Öberg, Nordemans Jern

Nordemans Jern tar tydligt ställning för att förändra och bryta normer. Detta har de gjort genom att skänka pengar till Kvinnojouren och bjuda in till föreläsning i ämnet våld och våldstrappan. Nordemans Jern pratar inte bara, utan går till handling och blir på så vis en förebild på flera sätt.

Årets Exportpris

OSTP

Företaget har i mer än 100 år levererat rördetaljer i specialstål till krävande kunder på den europeiska marknaden. Hela 90 procent av försäljningen är export och går framförallt till Kemi- och processindustrin. Med unik kompetens bland medarbetare strävar de efter att leverera med högsta precision och kvalité, varje dag. Inga rördelar verkar omöjliga att tillverka för OSTP.

Årets Besöksnäringspris

Övik Marina & Motor

I den 1 000 kvadratmeter stora butiken vid Öviksfjärden får kunderna hjälp att hitta den bästa utrustningen för både sommar- och vinterlek. Marinan Örnsköldsvik har de senaste åren satsat och utvecklat utbudet av kläder, tillbehör och presentartiklar av hög kvalitet förutom produkter inom marin och motor. Generösa möjligheter att provköra båtar, fyrhjulingar och skotrar har tillsammans med hög kundnöjdhet och kreativ marknadsföring bidragit till att man tilldelats utmärkelsen ”BRP Dealer of the Year”. Sommartid har man nu också en butik inne vid Strandkajen där man bland annat kan hyra vattenskotrar och SUP:ar. Perfekt för både lokalbor och besökare som vill komma ut på vattnet. Gästspelande restaurangkollegan, The Chef, på Marinan är en extra kul krydda.

Dela med dig av denna artikel på: