Du är här

2022-05-16 - Evenemang
Foto: Håkan Nordström

Musical Highlights

Över 100 kulturutövare i olika åldrar delar scen i årets lokala storsatsning. Lördag 21 maj utlovas en show som passar hela familjen, två gånger om i Skyttis Arena.

Kulturskolans showgrupp Impuls sätter varje år upp konserten Musical Highlights, en show med sång- och dansnummer som innehåller musik från främst musikaler. På grund av pandemin har det tyvärr inte gått att genomföra showen de två senaste åren, men nu är det äntligen dags igen.

– Vi är bara så glada att få öva tillsammans igen, vi har så kul ihop, säger Kultur-skolans danslärare Susanne Thorén och skiner ikapp med sina elever i Impuls när de för första gången repeterar tillsammans med Musiksällskapets orkester.
– Den här gruppen elever har inte jobbat med livemusik tidigare så det blir utvecklande för dem, det gäller att lyssna till orkestern.

Impuls är Kulturskolans sång- och dans-grupp som startade för omkring tio år sedan. Många elever har kommit och gått i gruppen genom åren och många har även gått vidare och utbildat sig till professionella musikal-artister, sångare eller dansare.

– 2020 planerade vi som vanligt inför ett Musical Highlights och eleverna hade precis repat in hela konserten när all undervisning ställdes in. Året därpå ville vi prova ett nytt samarbete och kontaktade Örnsköldsviks Musiksällskap och vi började planera för den här konserten. Men även ifjol ställdes allt in och planerna fick läggas på is. Eleverna i Impuls gick ut gymnasiet och flyttade så till slut fanns ingen grupp kvar, berättar Susanne.

Till det här läsåret har en ny Impuls-gruppbildats och nu ingår 13 elever i åldrarna 12 till 18 år. Samarbetet med Musiksällskapet togs upp på nytt och dessutom har Kulturskolans två äldre körer One Piece och Jump anslutit till Musical Highlights. Eftersom det saknades dansare till ett par programpunkter startade Susanne danskompaniet Mod tillsammans med andra danslärare och vuxna dansare. Medverkar gör också sångsolisterna Terese Antonsson och Cecilia Grönfelt som båda jobbar som lärare på Kulturskolan.

Showen innehåller så många medverkande och olika uttryck, så det krävs ett scenrum som går att anpassa till föreställningen. Därför arrangeras Musical Highlights i år i Skyttis Arena där Nordlander produktion bygger upp en scen där det finns yta för både musik, kör och dans.
– Det är en logistisk utmaning, men samtidigt roligt med en så här stor produktion. Vi kommer att bjuda på en familjeföreställning med blandat innehåll, det finns något för alla, lovar Susanne och hoppas att ö-vikspubliken sluter upp till den sprakande showen 21 maj.

Biljetter säljs via tickster.com.

Dela med dig av denna artikel på: