Du är här

2022-05-06 - Övrig kultur

Högtryck med Mora Träsk

Efter 50 års turnerande runtom i Sverige kommer Mora Träsk ännu en gång till Örnsköldsvik. Nu på lördag 7 maj blir det med all säkerhet fullt hålligång på Bruksgården.

Mora Träsk bildades som ett rockband 1971 men tio år senare svängde man in på ett nytt spår och släppte sitt första barn-album, ”Kaviar, sånglekar & Tigerjakt”, med material som Leif Walter samlat på sig under åtta år som lågstadielärare. Kassetten blev snabbt populär i förskolor och lågstadieskolor.

Mora Träsk fick sedan sitt stora genom-brott 1982 då de lyckades övertyga Sveriges Television att göra tv-serien ”Högtryck med Mora Träsk” som sedan följdes av serierna ”Full rulle” och ”Sjung & Lek”. De senaste 40 åren har Mora Träsk hunnit göra över 5 000 liveframträdanden och aktiverat och sjungit med flera generationer av leksugna barn.

Mora Träsk består av Leif Walter och gitarristerna Felix André och Ingemar André som turas om att kompa. Med aktiverande sånglekar som ”Tigerjakten”, ”Fader Abraham”, ”Klappa händerna” och ”Honky tonk” kommer Mora Träsk garanterat att få Bruks-gården att gunga.

Dela med dig av denna artikel på: