Du är här

2022-05-04 - Utställning
  • Foto: Håkan Nordström.
  • Foto: Håkan Nordström.

Glädjespridande utställning

Vilka drömmar har jag? Vilka styrkor har jag? Hur vill jag påverka världen?
Frågor som elever på Mellansels Folkhögskola funderar över, och som de bildsatt på ett härligt sätt.

Jag lever, jag är bra och jag vill påverka världen! Det är rubriken på den fina konst-utställning som elever från Baslinjen på Mellansels Folkhögskola nu visar på Arkenbiblioteket. En utställning fylld av glädje och framtidshopp.

I samarbete med konstnären Linda Lundin och Kulturrådet Region Västernorrland har eleverna och deras musiklärare Terese Fredenwall arbetat fram utställningen, som också tonsatts av elever på Songwriterlinjen. Via QR-koder kan man därmed lyssna på musik samtidigt som man ser den konst som eleverna skapat. Konst i alla möjliga former, som dessutom kompletterats med personliga funderingar av utställarna själva.

Isabelle Edlund, som var den som kom på titeln, skriver bland annat att hon drömmer om att allt ska vara som vanligt igen efter coronapandemin. Hon skriver också att hon är bra på att simma, kan mycket om musik, är glad för det mesta och en bra kompis.

På frågan hur hon vill påverka världen skriver Isabelle: ”Jag vill trösta andra. Jag vill rädda folk i nöd och säga till dem – ta det lugnt, jag kommer!” En text som passar perfekt till hennes målning av "Den trygga brandmannen" och självporträttet i helfigur – en stålkvinna.

Utställningen visas fram till och med torsdag 12 maj, missa den inte!

Dela med dig av denna artikel på: