Musik

David, Elisa och Annika Wickihalder

Äldregalan är tillbaka, för sjunde gången. Många har säkert längtat efter årets show, biljetterna släpptes redan i december 2019 – men sedan satte pandemin stopp för konserter både 2020 och 2021. Onsdag 11 maj är det äntligen dags i Hägglund Arena.

– Det känns så skönt att äntligen få genomföra det här. Jag är less på att vänta och de som köpte biljetterna när de släpptes har väntat i två och ett halvt år, säger arrangören Robin Hörnkvist, Scenklart.
– Vi är så laddade. Vi har längtat allihopa, inte bara jag utan alla runt omkring mig. Jag har också hört att många är taggade inför att äntligen få gå på show, för många blir det här det första stora arrangemanget efter pandemin.

Det här blir sjunde upplagan av Äldregalan, och i år kör Robin även en show på Sara Kulturhus i Skellefteå 21 maj. Här i Örnsköldsvik är Jacke Sjödin återigen konferencier, och förutom hans egna underfundiga låtar så får publiken se och höra David Lindgren, Elisa Lindström och Örnsköldsviks stjärnskott Annika Wickihalder som efter tredjeplatsen i Idol gjort flera mycket uppskattade uppträdanden.

– När jag blev kontaktad av Robin förstod jag först inte var vi skulle hålla till. Sedan fick jag reda på att det är i Hägglunds Arena, det känns så coolt, säger Annika som redan sjungit i arenan.
– Men då var det nationalsången, nu blir det fler än en låt, säger hon och skrattar. Det kan bli någon goding från Idol och någon av mina personliga favoriter. En av dem är Cynthia Erivo, hon är helt fantastisk.

Annika sjöng på Stora Torget tillsammans med bland andra Frank Ådahl när kyrkorna hade gemensamt påskfirande, och hon har även gjort två egna konserter på Folkan Teater tillsammans med andra musikstuderande på Mellansels Folkhögskola.

– Det gick så bra på Folkan, så overkligt att det kom så mycket folk. Den dagen kommer jag att minnas länge, och den gjorde mig rejält taggad, säger Annika som har fullt upp närmaste tiden.
– Jag har mycket planerat många veckor framåt, det är verkligen jättekul.

Annika får också stort beröm av Äldregalans arrangör som säger så här om hennes röst och sätt att sjunga:
– Annika är Sveriges nya Aretha Franklin!

Något att se fram emot för Äldregalans publik således.

Publicerat