Musik

Stiftelsen till arenan

Med mycket kort varsel har Karlsson & Norberg bokat in en spelning med Stiftelsen i entréhallen i Hägglunds Arena lördag 7 maj.

Stiftelsen är aktuella med sitt senaste skivsläpp, den sju spår korta ”En vampyr har alltid fest” där singlarna ”Vilsen” och ”Hyckleri” just nu får allt fler lyssningar på streamingtjänsterna. Med mycket kort varsel har Karlsson & Norberg bokat in en spelning med Stiftelsen i entréhallen i Hägglunds Arena lördag 7 maj.
– I och med att vi flyttade fram de planerade Arenakalasena där Stiftelsen skulle ha sina fyra sista spelningar på turnén, så bestämde vi att vi kör fyra klubbgig med dem istället. De ville köra klart sin turné så då passade det bra, säger Per Karlsson.

När Stiftelsen 2012 drogs igång av barndomskamraterna Robert Pettersson (Takida) och Micke Eriksson var de inte alls förberedda på mottagandet. Första singeln ”Vart jag än går” låg 40 veckor på Svensktoppen och vann en Grammis för Årets Låt 2012. Sedan har det gått av bara farten och efter debutalbumet ”Ljungaverk” har de släppt ”Dopet”, ”Kom som du är”, ”Allting låter som Slipknot”, ”Moder Jord” och nu i år alltså ”En vampyr har alltid fest”.

Stiftelsen har också lyckats sätta publik-rekord på den unika arenan Dalhalla tillsammans med Takida.
Karlsson & Norberg meddelar att de kan ta in cirka 800 personer i entréhallen i Hägglunds Arena. Det är nog ingen dum gissning att det blir slutsålt.

Publicerat