Utställning

Jämtland är här nu!

Konst från Jämtland fyller under tre veckor Galleri Lokomotiv, en utställning med en rad olika konstnärer i ett utbytesprojekt mellan Örnsköldsviks Kollektiva Konstnärsverkstad och Härke Konstcentrum.

Innan pandemin hade 20 konstnärer från ÖKKV en utställning i Östersund och nu är det dags för medlemmar i Härke Konstcentrum att ställa ut i Örnsköldsvik.

Härke Konstcentrum är ett före detta ålderdomshem ute på Frösön i Storsjön. Huset har byggts om till ateljéhus med 14 ateljéer och i det tidigare storköket i källaren finns en stor grafikverkstad. Härke driver också en ideell verksamhet med utställningar i två gallerier, ett inne i centrala Östersund i Ahlbergshallen och det andra i det gamla ålderdomshemmets matsal som sommartid ibland har ett café som ett uppskattat turistmål.

Utställningen i Galleri Lokomotiv har rubriken ”Jämtland är här nu!” och innehåller många olika uttryck från en mängd konstnärer. Utställningen är temafri men man kan ju tänka sig att den tid som är, och nyss varit, bjuder ett stort behov att formulera sin konst i enlighet med de känslor den väckt.

Vernissage är det nu på lördag 30 april mellan 12 och 15. Utställningen visas till och med 21 maj.

Publicerat