Du är här

2022-04-17 - Övrig kultur

Opera-hit på Gideågården

Giacomo Puccinis storslagna Turandot sänds live från Metropolitan i New York. Lördag 7 maj kan man se den på Gideågården, och vi har biljetter som vi lottar ut.

”Nessun dorma” är en av operahistoriens största hits och i den här klassiska uppsättningen av den italienske regissören Franco Zeffirelli (1923-2019) är det sydkoreanske tenoren Yonghoon Lee som sjunger den episka arian i rollen som prinsen Calàf som vill vinna den iskalla prinsessans hand – och inte förlora huvudet.

Titelrollen görs av den ukrainska sopranen Liudmyla Monastyrska och i övriga bärande roller ser vi amerikanska sopranen Michelle Bradley som Liù och italienske basen Ferruccio Furlanetto som Timur. Dirigent är italienaren Marco Armiliato.

TÄVLING

Nessum dorma blev något av Luciano Pavarottis paradnummer, och även tillsammans med The Three Tenors. Vilka var de två övriga operasångarna i trion?

Mejla ditt svar och telefonnummer där vi kan nå dig dagtid till: tavling@7an.se eller skicka vykort till 7an Mediapartner, Box 449, 891 29 Örnsköldsvik. Då deltar du i en utlottning där vi drar fyra vinnare som får var sin biljett. Svaret vill vi ha senast 21 april. Vinnarna kontaktas på telefon 22 april.

Dela med dig av denna artikel på: