Hälsa

Upplevelsen i fokus

För den som vill träna på gym eller spela padel finns många valmöjligheter i Örnsköldsvik. Det senaste tillskottet är Studio to be, en plats där träningen ska vara en upplevelse.

De är fyra vänner som lärt känna varandra när de jobbat som tränare på samma ställen. Nu har de äntligen förverkligat sina planer på att skapa någonting gemensamt och förra veckan välkomnade de sina första medlemmar till Studio to be.
– Vi har pratat om det här i minst tio år och nu är vi här tillsammans efter att ha jobbat på var sina håll i några år, säger Marcus Lindberg.
Med en gemensam syn på träning och hälsa har Marcus, Åsa Näslin, Björn Leonhed och Sebastian Wollbrin skapat en plats för träning som de menar är unik i Örnsköldsvik.
– Här får du all inclusive och blir bortskämd med det lilla extra, säger Sebastian. Det här är en plats att trivas på, när du tränar men även när du bara vill hänga, relaxa, nätverka eller jobba en stund. För oss är det viktigaste att träningen är en upplevelse.
För det sköna hänget och möjligheten att jobba finns en loungeyta som även är tillgänglig för företagen i huset. Här finns en bardisk, sköna soffor och ett shuffleboard att samlas kring.
– Vi har genomgående gjort medvetna val för att sätta en lyxig känsla och vara unika, från materialvalet i duscharna till att du som medlem får använda kroppsvårdsprodukter från Björk & Berries. Från Hälsobaren kan du förbeställa din proteinsmoothie så att den finns här i kylen när du vill ha den.
– Vi trivs själva så bra här att vi inte vill gå hem när arbetsdagen är slut, säger Åsa. Så vill vi att våra medlemmar ska känna också, det här ska vara deras mötesplats.

För att skapa en klubbkänsla och verk-ligen kunna ge ett personligt bemötande har max antal medlemmar satts lågt i förhållande till kvadratmeterytan.
– Vi vill kunna ge ett värdskap där varje medlem får vår tid och vårt engagemang, oavsett träningsnivå, säger Marcus.
– Hos oss ska du alltid känna dig sedd, fyller Björn i. På våra klasser tar vi som mest in åtta personer och med tre våningsplan finns det gott om plats även för egen träning.
Varje våningsplan har en egen känsla, som i källaren där ljuset andas nattklubb. I anslutning till Loungen, i det gamla tryckeriet, finns bland annat konditionmaskinerna och här har Erik Nybergs väggmålningar från 1994, inför ÖAs hundraårsjubileum, bevarats. En våning upp är färgerna ljusare med en fototapet med naturmotiv från Höga Kusten på en vägg.
– Här uppe är det en lugnare känsla med maskiner för hela kroppen och vår yoga-studio för de lugnare klasserna, säger Åsa.

Flera nya gym ska öppna eller har öppnat sedan årsskiftet, bland annat Stargym i Bjästa, Hörnett och centrala Örnsköldsvik. I slutet av februari hade MSA Sports Academy premiär i nya lokaler och flera padelhallar är på gång.
– För vår del kan det få öppna hundra nya gym, säger Marcus. Vi är säkra på vår nisch och tror på vår produkt, det här är något som många väntat på. Att utbudet av träning växer tycker vi bara är roligt.
– Så här i efterhand blev det bra att vår tidplan inte höll, med planerad öppning i början av året, säger Sebastian. Nu har alla restriktioner tagits bort och fler är medvetna om vikten av att vara hälsosam. Vi öppnar i helt rätt tid med ett koncept som inte funnits i Örnsköldsvik tidigare. När träningen blir en upplevelse vill du fortsätta och det är det viktigaste, att aldrig sluta. Träning ska vara en naturlig del av livet.

Publicerat