Musik

Hyllning till Vikingarna

Vikingarna är just nu ute på turné, men till Örnsköldsvik kommer de inte. Deras musik kan man däremot höra på Folkan Teater onsdag 13 april – med Robin Hörnkvist och Ronnie Sahlén som frontfigurer.

– Vi ville hitta något att göra tillsammans och vi har väldigt roligt när vi står på scen. Enda problemet är att vi nog surrar mer än vi spelar, säger Ronnie Sahlén, och Robin Hörnkvist kontrar:
– Ja, Ronny är inte riktigt klok på scen.

Både Robin och Ronnie har var för sig spelat mycket med pianisten och saxofonisten Per-Åke Stockberg, som är med även nu och har arrat alla låtar som ska framföras. Men det här blir första gången som Robin och Ronnie arrangerar en gemensam konsert.
– Jag fick en förfrågan att hoppa in i stället för Klas Norberg på en spelning i Rundvik och det var första gången jag och Ronnie stod på scen tillsammans, och vi hade så kul, berättar Robin.

Att det blev en hyllningskonsert till just Vikingarna, ett av Sveriges mest långlivade dansband, tar Ronnie på sig skulden för.
– Det var mitt förslag. Jag har hållit på med olika dansbandsstilar och sjungit en del Christer Sjögren, berättar Ronnie som med sin djupa röst ligger i samma register som Sjögren.

Robin får därmed ta på sig att sjunga de låtar som Stefan Borsch gjorde fram till 1978 då han lämnade över mikrofonen till Christer Sjögren.

Förutom Per-Åke Stockberg på saxofon har Robin och Ronnie med sig Christian Sundeqvist på trummor, Stefan Bonér på bas och gitarristen Per Nordgren, som lirar i High Coast Jazz Orchestra.
– Det blir en seriös tributekonsert med Vikingarnas låtar i vår tappning. De har en enorm låtskatt och de gjorde även en del Elvis-covers så vi kommer att köra ett Elvis-medley, lovar Robin.

Och som alla säkert vet är Elvis en artist som Ronnie älskar att sjunga. Kanske tar de också sin Vikingarna-tribute till andra orter.
– Vi ser det här som ett startskott och så får vi se hur det går, säger Ronnie, och Robin är klar över en sak:
– Det här blir så kul!

Publicerat