Musik

Claes sjunger blues

Claes Janson fyller 75 år i sommar och frågan är om han inte sjunger bättre än nånsin. Fredag 1 april gästar Claes Perdido Jazz & Blues i Blueskällarn på Bruksgården – tillsammans med eminenta Arnesen Bluesband.

Rutinerade jazz-, vis- och bluessångaren Claes Janson har varit flitig att besöka Örnsköldsvik de senaste åren, bland annat tillsammans med Good Morning Blues och med ett par hyllningar till Totta Näslund. Men det är några år sedan den här konstellationen senast lirade i Örnsköldsvik, den gången med en hyllning till BB King.

Förutom gitarristen och kapellmästaren Thomas Arnesen består bandet av Andreas Hellkvist, orgel, Björn Lundquist, bas, och Ola Ragnar, trummor. Och så Claes Janson på sång, han som oavsett om det handlar om en bluesrökare, en Bellmanepistel eller något burleskt av Cornelis alltid visar upp en smakfull känsla och perfekt tajming. Kanske bjuder han också på något som Totta Näslund sjöng, det är ju trots allt Tottas födelsedag. Han skulle ha fyllt 77 år 1 april, om han fått leva.

Perdido Jazz & Blues arrangerar i samarbete med Sensus.

Publicerat