Musik

Ranarim återuppstår

Planen var att Ranarim skulle ge en återföreningskonsert i Örnsköldsvik hösten 2020 men arrangemanget har fått flyttas fram flera gånger, på grund av sjukdomar och pandemirestriktioner. Lördag 2 april blir konserten äntligen av på Thuleteatern.

Från starten 1997 fram till 2010 var Ranarim en av Sveriges allra främsta folk-musikgrupper. Efter tio års tystnad återförenades kvartetten i samband med att folkmusikscenen Stallet i Stockholm firade 20-årsjubileum då personalen fick önska sina favoritkonserter, då kom Ranarim på tal.

Sångerskorna Ulrika Bodén och Sofia Sandén, riksspelmannen och världsmästaren på nyckelharpa – Niklas Roswall – samt harpgitarristen Daniel Ek bestämde sig för att väcka liv i bandet igen och ställa upp på Stallets jubileum där de i oktober 2020 gav fyra konserter på tre dagar. Sedan var planen att de skulle ge sig ut på turné, men den fick man skjuta upp.

Tack vare Örnsköldsviks Folkmusikförening får ö-vikspubliken nu chansen att se ett av svensk folkmusiks mest spännande band på scen igen.

Publicerat