Skola & utbildning

Årets skräpplockardagar är igång

Sedan 1 februari har kommuner kunnat anmäla sig till Håll Sverige Rents Skräpplockardagar 2022, barnens stora kampanj mot nedskräpning. Förra året deltog över 700 000 barn i kampanjen. Så här långt har fem kommuner i Västernorrlands län anmält sig till årets kampanj.

Som kommun kan man bidra till kampanjen genom att sprida information till förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och ungdomsföreningar i kommunen. Man kan också bidra genom att ta hand om det skräp som deltagarna plockar, eller informera om hur deltagarna bäst gör sig av med skräpet. 

– Skräpplockardagarna är ett enkelt och bra sätt för kommuner att engagera sig för att minska nedskräpningen. Syftet med kampanjen är att påverka nedskräpning på lång sikt genom att lägga en grund för bra värderingar och beteende redan i tidig ålder, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

– Anmälningarna från förskolor, skolor och föreningar strömmar in. Trycket är högre än någonsin tidigare. Det är väldigt tydligt att nedskräpning är en fråga som engagerar, säger Johanna Ragnartz.


De här kommunerna har anmält sig till kampanjen i Västernorrlands län:

  • Härnösand
  • Kramfors
  • Sollefteå
  • Sundsvall
  • Örnsköldsvik
Publicerat