Näringsliv

Hallå där...

...Cecilia Lideskog, HK Dest, som arrangerar en rekryteringsdag för besöksnäringen med speed-dejting vid Trekanten/Arken i Ö-vik, måndag 21 mars.

Är det första gången ni gör en sådan här satsning?
– Ja, det är ett nytt grepp vi tar eftersom vi förstår från besöksnäringsföretagen i Höga Kusten att det är en stor utmaning att hitta personal, speciellt nu inför sommaren då många rekryterar samtidigt. Det blir rekryteringsträffar i alla fyra kommuner och för Örnsköldsvik är det måndag som gäller.
Hur går speed-dejtingen till?
– Vi inleder med en kort presentation av företagen och sedan får de arbetssökande några minuter på sig att möta varje arbetsgivare. Vid en given signal byter de bord. Det kommer att vara tio arbetsgivare på plats, alla med stora rekryteringsbehov.
Vilken typ av tjänster finns att söka?
– Vi har både restaurang- och hotellföretag på plats och de söker allt från kockar, serveringspersonal, diskare, receptionspersonal med mera. Ett tips är att kolla in vår hemsida, där finns en lista med företag och tjänster. Kom förberedd och ta även med ett färdigt CV att lämna till arbetsgivaren.
Hur har ni lockat sökande till träffen?
– Vi har bjudit in studenter från gymnasieskola och vuxenutbildning samt arbetssökande som är intresserade av branschen men alla som är nyfikna på jobb inom besöksnäringen är välkomna, det är ingen föranmälan. Vi jobbar med rekryteringen på två fronter, dels med att locka dem som bor i Höga Kusten men även från andra delar av landet genom en digital kampanj. Vi tänker att folk som gillar att vara i Höga Kusten som besökare även skulle vilja säsongsjobba här, precis som i fjällvärlden.

 

Publicerat