Friluftsliv

Skidglädje på Rutberget

Kommande helg blir det extra festligt för alla skidåkare på Rutberget med arrangemang såväl lördag som söndag. Skidåkning för hela familjen där barnen får stå i centrum på lördagen.

Lördag 19 mars arrangerar Nävertjäls spårpatrull och bygdegårdsförening Barnens Vasalopp vid Gnistret, en kort bit från parkeringen vid Fjälltjärn. Så långt det räcker blir det medalj och diplom till barnen som ger sig ut i spåret mellan "Sälen och Mora", en sträcka på ett par hundra meter som dras på myren och skyltas med de kända vasalopporterna.
– Det känns fint att få göra något extra för alla skidåkare som visar oss sådan uppskattning för spårjobbet vi gör tillsammans med Örnsköldsviks kommun, säger Mathias Röschmann från spårpatrullen. Självklart bjuder vi alla vasaloppåkande barn på saft och det kommer att finnas korv, hamburgare och fika till försäljning.

På söndag 20 mars arrangerar Nola Motion Gå på TUR vid Rutbergshotellet klockan 11 till 14.
– Vi bjuder på kaffe, te, saft, bulle och korv. Dessutom finns tipsfrågor och en gissningstävling med chans att vinna presentkort på 500 kronor, hälsar Nola Motions Kjell Mattsson som dessutom sticker ut hakan och lovar strålande väder.

Publicerat