Hockey

Icebreakers mot Tre Kronor Legends

Söndag 20 mars blir det nostalgi då hockeyproffsens stiftelse; Icebreakers möter Tre Kronor Legends i Hägglunds Arena.

Till en början var det meningen att Toronto Maple Leafs veteranlag skulle komma till Sverige och möta Icebreakers i två välgörenhetsmatcher i Timrå och Örnsköldsvik. Men på grund av coronarestriktioner blev så inte fallet. I stället blir det Tre Kronor Legends med Börje Salming i spetsen och med den förre förbundskaptenen; Curre Lundmark, i båset.

Matchen i Örnsköldsvik avgörs den 20 mars och kommer att föregås av ett flertal aktiviteter i Hägglunds Arena. Matcherna sammanfaller med nyinvigningen av Västernorrlands Regemente i Sollefteå, vilket innebär att försvarsmakten bestämt sig för att stötta de två välgörenhetsmatcherna; 19 mars i Timrå och 20 mars i Örnsköldsvik. Och enligt uppgift kommer Icebreakers av den anledningen spela i kamouflagefärgade matchtröjor och Peter Forsberg bära I21 på ryggen. 

IcebrEakers

Målvakt: Mikael Tellqvist.

Backar: Hans Jonsson, Mattias Timander, Tobias Enström, Oscar Hedman, Pierre Hedin.

Forwards: Peter Forsberg, Markus Näslund, Niklas Sundström, Samuel Påhlsson, Andreas Salomonsson, Fredrik Warg, Jonathan Hedström, Alexander Steen, Thomas Steen, Ulf Dahlén, Per Svartvadet.

Coach: Kent Forsberg.

 

Tre Kronor Legends

Målvakter: Åke Liljebjörn, Magnus Eriksson.

Backar: Börje Salming, Magnus Svensson, Mattias Norström, Greger Artursson, Björn Nord, Jonathan Ericsson, Dick Tärnström.

Forwards: Jonas Höglund, Anders "Masken" Carlsson, Magnus Roupé, Mats Näslund, Fredrik Bremberg, Michael Nylander, Ove Molin, Jimmie Ericsson, Willy Lindström, Andreas Dackell, Per-Erik Eklund, Mathias Johansson.

Coach: Curre Lundmark.

Publicerat