Musik

Från Barbados till Gamla stan

En färgsprakande greatest hits-kavalkad – så beskrivs Magnus Carlssons show som han äntligen kan ta på turné runt om i landet. Lördag 19 mars kommer han till Nolaskolans aula.

– Det var förbaskat skönt! utbrast Magnus Carlsson när 7an fick en pratstund med honom, samma dag som beslutet kom att coronarestriktionerna skulle hävas.

”Från Barbados till Gamla Stan” avhandlar Magnus Carlssons 25 år som entertainer. Turnén skulle egentligen ha genomförts våren 2020 men av skäl som vi alla är väl medvetna om har den tvingats skjutas framåt.
– Det var så snopet. Vi hade kostymrep och generalrep inför publik i Bollnäs där turnén skulle starta men efter min sista ton fick vi beskedet, så det var bara att packa ned allt, berättar Magnus, som trots allt lyckats hitta en hel del att göra under pandemin.

– Dels blev det en omdisponering, man fick sitta i en hel del digitala möten och planera vad man skulle kunna göra när restriktionerna släpptes. Vi har också lyckats köra en hel säsong av showen på Hamburger Börs i Stockholm och inför den premiären arbetades showen om. Vi köpte in en ny ljusrigg från USA, alla scenkläder byttes ut och manuset skrevs om. Det blev en nypimpad variant som vi kallade DeLuxe Edition. Nu vänder vi på steken så det blir den ultimata versionen som vi nu åker ut på turné med. Som tack till publiken som fått vänta i två år ger vi dem nu en uppskruvad version.

Manuset har Magnus skrivit tillsammans med Calle Norlén.
– Ett direkt önskemål från min sida, han har en förbaskat rolig humor som jag gillar. Jag behövde någon att bolla mina storys med, någon som kunde skruva till dem. Vi hade aldrig jobbat tillsammans tidigare och det har varit härligt att arbeta fram det här manuset. Jag lyfter på locket och berättar lite om hur åren med Barbados var ur mitt perspektiv och en del galna grejer vi var med om under världsturnén med Alcazar.

Vad kan publiken förvänta sig av den här kvällen?
– De som har skrivit om showen säger att den är ett lyckopiller. Det är ett jädra ställ från första till sista stund, två timmar utan paus – jag dansar hjärtat ur mig. Det är förbaskat kul att stå på scenen och se hur det börjar rycka i publiken, först i axlarna och sedan hela kroppen. Två timmar senare är vi på scenen helt slut och det roliga är att publiken är lika slut. Publiken gör halva showen, hänger ö-vikspubliken med på allsång och dans så kommer de att ha skitkul.

Publicerat