Musik

Välgörenhetsshow för Erikshjälpen

Sonja Aldén och Joel Nunez, från USA, uppträder i Pingstkyrkan tisdag 22 mars.

Sonja Aldén och Joel Nunez, från USA, uppträder i Pingstkyrkan tisdag 22 mars. Med sig har de vokalgruppen Dais från Stockholm och det utlovas såväl Elvis och Roy Orbison som Sinatra, men också helt nyskapad musik i 50- och 60-talets anda.

Joel Nunez kom till Sverige 2014 efter att ha fått en inbjudan att bo och uppträda i Norrland under tre månader, med Skellefteå som bas. Han trivdes så bra att han blev kvar i fem år och hann under den tiden göra smått otroliga 850 spelningar innan han flyttade hem till Miami igen.

Numera är han ambassadör för barnrättsorganisationen Erikshjälpen och den här miniturnén, som besöker fyra orter, har producerats för att samla in pengar till just Erikshjälpen.

Sonja Aldén behöver förstås ingen närmare presentation. Det stora genombrottet kom i Melodifestivalen 2007 med bidraget ”För att du finns”, som kom att bli en stor hit. Som många säker minns deltog Sonja i deltävlingen som gick här i Örnsköldsvik, där hon blev trea och senare tog sig till finalen via andra chansen.

Joel Nunez och Sonja Aldén har med sig ett stort liveband och dessutom den nybildade vokalgruppen Dais vars deltagare kommer från olika delar av Sverige.

Konserten arrangeras av North Event med stöd av Sensus och Kulturrådet.

Publicerat