Friluftsliv

Magisk norrskensupplevelse

För en vecka sedan dansade ett magiskt norrsken på natthimlen över Örnsköldsvik och Höga Kusten. För deltagarna vid årets upplaga av Friluftsbyns High Coast Winter Hike blev den första av två tältnätter en upplevelse utöver det vanliga.

Markus Dahlbäck fanns med i supportteamet för High Coast Winter Hike, tillsammans med kollegan Magnus Svensson från Naturkompaniet som föreläste om vintertältning. Under den första av två utenätter i naturreservatet fick de uppleva ett starkt och långvarigt norrsken tillsammans med deltagare från bland annat Frankrike, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien.
– Det var ju helt sjukt att det blev så bra tajming med att vi tältade vid Tärnättvattnet just den kvällen, säger Markus. Det var många som aldrig sett norrsken, även bland dem som gjort den här hajken många gånger och de var förvånade över att det var så tydligt och pågick så pass länge. Det hördes många ”wow” och var så klart magiskt vackert för oss alla. Friluftsbyn gör verkligen ett fantastiskt jobb med sina evenemang som betyder mycket för turismen i Höga Kusten.

Publicerat