Musik

Kärlek i maffiamiljö

En polis som jobbar under cover infiltrerar maffian – men problem uppstår då han förälskar sig i en tjej som visar sig vara infödd i den kriminella organisationen.

Sistaårseleverna vid estetiska programmet på Nolaskolan sätter varje år upp en stor scenisk produktion, som de arbetat med från starten av höstterminen. Normalt sett sker detta redan vecka 3 men de två senaste åren har ju inget varit normalt.

I fjol blev det en filmad uppsättning, men i år får eleverna äntligen uppträda inför publik igen – fast showen har fått skjutas framåt, och det blir inte lika många skolföreställningar som tidigare.
– I vanliga fall har vi ganska många skolkonserter men det hinner vi inte med i år, säger musikläraren Martin Eklöf och berättar att eleverna jobbat i olika grupper som haft ansvar för exempelvis manus-skrivande och val av musik.

Onsdag och torsdag nästa vecka, 23 och 24 februari, bjuder esteterna in till två skolföreställningar på dagtid och dessutom två offentliga föreställningar i Nolaskolans aula klockan 19.00.

Esteteleverna får också hjälp av elever från Hår- och Makeupstylist-utbildningen på Praktiska Gymnasiet.
– En del i utbildningen är att eleverna ska få jobba med en musikal, vilket innebär att de får arbeta med lite andra material och tekniker jämfört med jobbet på en salong. De får prova på att sminka för ett scenuppträdande med ljus och olika rolltolkningar, precis som en sminkör som arbetar bakom scen. Jobbet innebär också att man hjälper till med exempelvis klädbyten, berättar Roswitha Nordieng, lärare på Praktiska Gymnasiet.

Vad är det då publiken kommer att få vara med om i uppsättningen ”Maffian”?
– Jag spelar en under cover-polis, säger Adrian Gidlöf.
– Och han tar sig in i maffian och blir kär, fortsätter Evelina Lundin. Men han vet inte att den han blir kär i är infödd i maffian.
– Vilket gör att det blir lite farligt, förklarar Adrian som både spelar bas och sjunger under föreställningen.
Evelina spelar piano och kommer dessutom att dansa.
– Drama, kärlek och humor – det blir en föreställning som har allt, lovar Evelina.

Publicerat