Utställning

Växtverk

Naturens återkommande rytm inspirerar konstnär Kerstin Lindström. Nu på lördag, 19 februari, öppnar hennes utställning ”Växtverk” på Galleri Lokomotiv.

Kerstin Lindström, Härnösand, har under hela sitt konstnärsliv återvänt till naturen, dels för att finna inspiration, dels för att finna en plats för eftertanke.
– Jag tycker att det är ett bra sätt att jorda sig själv genom att gå i naturen, det handlar om att återkoppla sig själv till verkligheten, förklarar Kerstin och berättar att hon är intresserad av platser som har en stark koppling till marken.

Några är täta, koncentrerade, igenvuxna. Andra bär avtryck av tidigare verksamheter. Vissa platser öppnar sig och bjuder in till aktion.
– Val av färg och material är avgörande. Jag virkar i metall och andra grövre material. Viker, veckar, bygger, packar, plisserar, kokar ull, filt och järn och experimenterar med olika färgtyper.

Ibland kombinerar hon även verken med video, foto och ljud.

Kerstin Lindström har skapat mängder av offentliga verk, även utomlands, och hon har erhållit ett otal stipendier, bland annat från Göran Dahlbergs stiftelse. Sommaren 2012 ställde hon ut på Galleri Utås och fyra år dessförinnan på Örnsköldsviks museum och konsthall.
– Jag skulle egentligen ha ställt ut på Galleri Lokomotiv för ett år sedan, men så kom pandemin. Den medförde att man gick ned i tempo och haft tid att tänka. Jag bygger vidare och bygger om på gamla verk, mycket av det som jag visar är på något sätt återanvändning – som ett sorts kretslopp.

– Det finns både ett litet privat kretslopp och det stora som vi alla är en del av. Galleri Lokomotiv är en fin och spännande lokal som ligger bra till i resecentrum. ÖKKV gör det jättebra som håller igång galleriet och jag ser verkligen fram mot att få komma dit.

Vernissage är det nu på lördag mellan 12 och 15. Utställningen visas till och med 12 mars.

Publicerat