Musik

Åkes Rester firar hjärtat

Det har blivit en årligt återkommande tradition att Åkes Rester, tidigare Åke Andersson Band, firar Alla Hjärtans Dag med en konsert. I år blir inget undantag. Måndag 14 februari – med start klockan 13.00 – bjuds det på välkända jazzstandards på Thuleteatern i centrum.

– Temat är ungefär som det brukar vara, vi koncentrerar oss på musik från ”The Great American Songbook”, berättar kontrabasisten Gunnar Engström.

Åkes Rester består i övrigt av Bosse Nilsson på trummor, Anders ”Berqua” Bergquist, keyboard, vokalisterna Anders Olsson och Inger Grundroth samt Tage Hellman på saxofon och klarinett – en levande legend inom jazzen här i Örnsköldsvik.

– Innan pandemin hade Åke Andersson Band alltid en spelning på Thuleteatern 14 februari. Nu får jag vara med i stället för Åke och det är så roligt, det är ett riktigt duktigt band och vi repeterar i allmänhet varje måndag förmiddag så bandet utvecklas ständigt – både i repertoar och kompetens, säger Berqua.

Publiken kan alltså räkna med kända jazzstandards, och med Anders Olsson vid mikrofonen blir det nog säkerligen lite Frank Sinatra.

Publicerat