Evenemang

"Det var förbaskat skönt!"

Lördag 19 mars kommer Magnus Carlsson till Örnsköldsvik med sin show "Från Barbados till Gamla stan", en färgsprakande greatest hits-kavalkad – utan publikrestriktioner i Nolaskolans aula.
– Vi förstod att nånting var på gång, men man vågade ju inte lita på någon, inte ens på sig själv, innan vi hörde orden att restriktionerna hävs. Då blev det bara jubel, säger Magnus Carlsson.

”Från Barbados till Gamla Stan” avhandlar Magnus Carlssons 25 år som entertainer. Turnén skulle egentligen ha genomförts våren 2020 men av skäl som vi alla är väl medvetna om har den tvingats skjutas framåt.
– Det var så snopet. Vi hade kostymrep och generalrep inför publik i Bollnäs där turnén skulle starta men efter min sista ton fick vi beskedet, så det var bara att packa ned allt och sätta sig framför tv:n och se vad som hände, berättar Magnus, som trots allt lyckats hitta en hel del att göra under pandemin.

– Dels blev det en omdisponering, man fick sitta i en hel del digitala möten och planera vad man skulle kunna göra när restriktionerna släpptes. Vi har också lyckats köra en hel säsong av showen på Hamburger Börs i Stockholm och inför den premiären arbetades showen om. Vi köpte in en ny ljusrigg från USA, alla scenkläder byttes ut och vi putsade på manuset. Det blev en nypimpad variant som vi kallade DeLuxe Edition. Nu vänder vi på steken så det blir den ultimata versionen som vi nu åker ut på turné med. Som tack till publiken som fått vänta i två år ger vi dem nu en uppskruvad version.

– Jag har faktiskt också hunnit med en julturné och precis andats ut efter den. Det blev ju närmast näringsförbud för den här branschen och det har bara varit att sätta sig ned och vänta ut skiten, men jag har nog varit ganska förskonad jämförd med många andra.

Manuset har du skrivit tillsammans med Calle Norlén, hur kommer det sig?
– Ett direkt önskemål från min sida, han har en förbaskat rolig humor som jag gillar. Jag behövde någon att bolla mina storys med, någon som kunde skruva till dem. Vi hade aldrig jobbat tillsammans tidigare och det har varit härligt att arbeta fram det här manuset. Jag lyfter på locket och berättar lite om hur åren med Barbados var ur mitt perspektiv och en del galna grejer vi var med om under världsturnén med Alcazar.

Nu äntligen är det dags för Magnus Carlsson att ge sig ut med sin show ”Från Barbados till Gamla stan”, med turnépremiär 17 mars i Bollnäs och med Örnsköldsvik som andra stopp lördag 19 mars.

Vad kan publiken förvänta sig av den här kvällen?
– De som har skrivit om showen säger att den är ett lyckopiller. Det är ett jädra ställ från första till sista stund, två timmar utan paus – jag dansar hjärtat ur mig. Det är förbaskat kul att stå på scenen och se hur det börjar rycka i publiken, först i axlarna och sedan sprida sig till hela kroppen. Två timmar senare är vi på scenen helt slut och det roliga är att publiken är lika slut. Publiken gör halva showen, hänger ö-vikspubliken med på allsång och dans så kommer de att ha skitkul, lovar Magnus Carlsson.

 

Meste Mello-artisten

Åtta bidrag under 2000-talet gör Magnus Carlsson till Sveriges meste Mello-artist i modern tid.
Här är låtarna:
2015 - ”Möt mig i Gamla stan”
2007 - ”Live forever”
2006 - ”Lev livet”
2005 - ”Alcastar” (med Alcazar)
2003 - ”Not a sinner nor a saint” (Med Alcazar)
2002 - ”Världen utanför” (med Barbados)
2001 - ”Allt som jag ser” (med Barbados)
2000 - ”Se mig” (med Barbados)

Bäst placeringar: Tvåa med ”Se mig” 2000, då Roger Pontare vann med ”När vindarna viskar mitt namn”.
Tvåa med ”Allt som jag ser” 2001, då Friends vann med ”Lyssna till ditt hjärta”.

Turnéplan våren 2022
17/3 Bollnäs, Kulturhuset
19/3 Örnsköldsvik, Nolaskolans Aula
20/3 Sundsvall, Tonhallen
25/3 Nyköping, Culturum
27/3 Gävle, Konserthuset
30/3 Halmstad, Teatern
31/3 Kalmar, Kalmarsalen
1/4 Lund, Sparbanken Skåne Arena
2/4 Lidköping, Sparbanken Lidköping Arena
3/4 Borås, Åhaga
7/4 Skövde, Stadsteatern
8/4 Jönköping, Konserthuset
9/4 Växjö, Konserthuset
10/4 Helsingborg, Konserthuset
15/4 Örebro, Conventum
22/4 Västerås, Konserthuset
23/4 Linköping, Konsert & Kongress
6-7/5 Göteborg, Lisebergsteatern
13-14/5 Göteborg, Lisebergsteatern
20-21/5 Göteborg, Lisebergsteatern
27/5 Göteborg, Lisebergsteatern

Publicerat