Musik

Musiksällskapet fick tänka om

Den planerade stora orkesterkonserten lördag 12 februari blir i stället en vinterkonsert med ett musikmöte på fem personer.

Örnsköldsviks Musiksällskap hade en plan att bjuda på en stor konsert med den egna orkestern, men på grund av pandemin har man fått tänka om inför vinterkonserten lördag 12 februari.

– Vi planerade att spela Beethovens berömda femte symfoni, den som är känd som Ödessymfonin. På programmet stod även Mozarts pianokonsert nr 12, med Själevadssonen Per Olsson som solist. Vi förberedde även för att bjuda in utflyttade musikvänner att spela med i konserten. Men allt detta skjuter vi fram till 22 oktober, säger Musiksällskapets ordförande och dirigent David Wahlén, som ändå satt ihop en spännande vinterkonsert till 12 februari i Nolaskolans aula.

Pianisten Per Olsson kommer hem även till den här konserten och i övrigt hör vi Musiksällskapets konsertmästare Annika Stattin, violin, Kristina Platonova, flöjt, sångerskan Anna Risberg samt David Wahlén på dragspel.

– Vi spelar i lite olika konstellationer och konserten bottnar i barocken och wienklassicismen, som kan ge en trevlig upplevelse. Det blir en konsert med bredd i klanger och uttryck, lovar David.

Publicerat