Nöje & kultur

Ingen melodifestival i Örnsköldsvik

Melodifestivalen 2022 kommer att sändas från Stockholm. Med den rådande höga smittspridningen anser SVT inte att det är försvarbart att resa ut i landet under sex veckor med ett stort team. Beslutet fattades under veckan av SVT och samarbetspartners.

– Åh vad jag önskar att människor runt om i landet hade kunnat komma och titta på Melodifestivalen. Alla som hade sett fram emot sändningarna från Malmö, Göteborg, Lidköping, Linköping och Örnsköldsvik. Men läget är som det är och nu gör vi det bästa av situationen. Melodifestivalen är ju hela Sveriges fest och vi ska göra vårt yttersta för att skapa ett spännande tv-program som sprider värme och glädje när det behövs som mest, säger SVT:s vd Hanna Stjärne.

Samtliga sex program kommer att direktsändas från Stockholm och inför det deltagartak som gäller för allmän sammankomst inomhus. Just nu handlar det om max 500 personer. SVT och samarbetspartners tittar på alternativ för arena att sända ifrån.

– Vi har varit så inställda på att äntligen få åka ut i landet med hela Sveriges fest och möta publiken så det här är så klart en omställning. Men oavsett varifrån vi sänder så kommer vi att göra allt vi kan för att leverera storslagen underhållning och en sprakande musikfest i vintermörkret, säger Anette Brattström, projektledare för Melodifestivalen.

Publicerat