Du är här

2022-01-13 - Film-TV-Radio
Oscarsvinnande Anthony Hopkins i "The Father", Erik Enge i "Tigrar" och ett helt koppel stjärnor i "Knives out".

Tio toppfilmer

Ny säsong för Örnsköldsviks Filmstudio, och som vanligt håller filmerna hög kvalitet.

Örnsköldsviks Filmstudio öppnar säsongen torsdag 27 januari med dubbelt Oscarsbelönade ”The Father” där Anthony Hopkins prisades för sin suveräna roll som demenssjuk åldring. Sedan blir det tvära kast veckan därpå till svenska ”Tigrar” om den unga fotbollstalangen Martin och hans hårda kamp som fotbollsproffs i Italien.

10 februari visas den polska ”Corpus Christi” som Oscarsnominerades för bästa internationella film, 17/2 ser vi John C. Reilly, Joaquin Phoenix och Jake Gyllenhaal i ”The Sisters Brothers” som utspelar sig 1851 och 24/2 visas finska ”Barnmorskan”, en verklighetsbaserad berättelse om omöjlig kärlek mellan en finsk kvinna och en tysk soldat under Lapplandskriget.

Mars månad startar med amerikanska ”Unga kvinnor” om fyra systrar som är fast beslutna att leva sina liv på egna villkor i 1800-talets New England. Därefter visas tjeckiska ”Charlatan”, colombianska ”Monos” och amerikanska ”Minari” om en sydkoreansk familj som flyttat till USA och där You-Jung Youn belönades med en Oscar för bästa kvinnliga biroll.

Säsongen avslutas 31 mars med den humoristiska deckargåtan ”Knives out” med bland andra Daniel Craig, Jamie Lee Curtis och Christopher Plummer.

Filmstudion har som vanligt sina visningar på Folkan Teater och på grund av pandemirestriktioner säljs max 200 medlemskort. Det ställs också krav på vaccinpass. Information om eventuella ändringar ges på föreningens hemsida ornskoldsviksfilmstudio.se.

Dela med dig av denna artikel på: