Du är här

2021-12-30 - Näringsliv

Vad hände sen: Uppskattad coworking

När vi besökte House Be inför deras öppning i maj i år mötte vi platschef Pia Berggren i en tom lokal som väntade på att möbleras. I dag finns det såväl möbler som medlemmar på arbetsplatsen som delas av flera företag, kreatörer och konsulter i det som kallas för coworking.

– Det har varit fantastiskt och över förväntan med tanke på den rådande pandemin, säger Pia. Vi vågade inte tro att det skulle gå så här bra och att den här platsen skulle bli så uppskattad som den är.
Inför öppningen i maj hade ett hundratal medlemmar registrerat sig, fördelat på ett fyrtiotal företag. I dag är antalet medlemmar uppe i 160 fördelat på närmare 80 företag.
– Vi visste ju hur bra det här sättet att arbeta är och pandemin har verkligen ökat behovet av verksamheter som den här. De som inte såg distansarbete och delade arbetsytor som möjligt innan har fått syn på det tack vare pandemin. Visst har vi märkt av att våra medlemmar hållit sig hemma vissa perioder men de har ändå stannat kvar hos oss.

House Be är även en plats för evenemang, för medlemmar men också för externa, som till exempel Frukoststudion.
– Frukoststudion är ett jättefint arrangemang som vi är glada över att få ha hos oss. Digilots frukostserie med sex träffar var också ett uppskattat inslag med många deltagare och vår mingelkväll med Anna Kinberg Batra blev superlyckad. Hon fick ett medlemskap som tack och är numera registrerad medlem för att kunna droppa in när hon är i trakten. Det betyder att hon ser nyttan med det här arbetssättet och att hon tror på Norrland.

Det här året har avrundats med planering inför det nya året där fokus låg på att ytterligare kunna fördjupa relationerna mellan medlemmarna och maximera affärsnyttan för dem. Planer finns bland annat på fler tillfällen att pitcha idéer, att hålla öppet hus.
– Nu har vi bott in oss och lärt känna varandra och det här sättet att jobba så det är dags för fördjupning och utveckling.
House Be fortsätter att växa under 2022. I dag finns de även i Åre, Sundsvall, Umeå, Östersund och Stockholm och planen är att kunna öppna på fler norrländska orter. Näst i tur står i så fall Skellefteå och Hudiksvall.
– Här i Örnsköldsvik ser vi fram emot vårt ettårs-kalas i maj och vi håller tummarna för att det blir vår fysiska invigning eftersom den vi hade i maj blev digital.

Dela med dig av denna artikel på: