Du är här

2021-12-29 - Musik
  • Kent Hilli är ny sångare i amerikanska Giant som nu ser ut så här: David Huff, trummor, Mike Brignardello, bas, Kent Hilli, sång, och gitarristen John Roth.
  • Giant släpper nytt album 21 januari, deras första sedan 2010, med Kent Hilli från Domsjö som ny sångare.

Kent med i sitt drömband

Kent Hilli från Domsjö är ny sångare i det amerikanska rockbandet Giant, som i januari släpper nya albumet "Shifting Time".

Kent Hilli släppte i somras sin solodebut ”The Rumble”, och vi undrar nu hur det gick?
– Jättebra, det har varit bra intresse kring plattan och fina recensioner. Men det är inte den största grejen, säger Kent Hilli och avslöjar vad som hänt.
– Jag fick ett mejl för ett år sedan från Giant som hade sett en video med Perfect Plan där jag sjöng en Giant-cover. Och frågan var – vill du bli Giants nästa sångare? Jag har gått och burit på det här länge och nu har vi släppt två singlar och ett nytt Giant-album släpps 21 januari.

Amerikanska Giant bildades 1987 av bröderna Dann och David Huff, Alan Pasqua och Mike Brignardello. De fick en jättehit 1990 med powerballaden ”I'll See You in My Dreams” och de släppte fyra album, där det senaste ”Promise Land” kom 2010 – det sista från Giant trodde nog många.

– Vissa hardcorefans anser förstås att utan Dann Huff så är det inte Giant. Men han sjunger inte längre och de ville fortsätta släppa ny musik så då blir det med lilla jag från Domsjö. Det är väldigt stort för mig, Giant är mitt absoluta favoritband genom alla tider och jag har lyssnat på dem sedan första plattan. När man ser namnen som de här killarna jobbat med så är det helt galet. Inom melodiösa hårdrockskretsar räknas de som ett av de största banden och Dann Huff har dessutom alltid varit min favoritsångare, nu är det jag som tagit över.

Första nya singeln ”Let Our Love Win” släpptes 17 november och den andra ”Never Die Young” kom 15 december.
– Jag har spelat in hos Peo Hedin på Musikmakarna och singlarna har fått ett bra mottagande. Skivbolaget Frontiers vill jobba snabbt med Giant och visa att bandet är igång. Tanken är att vi ska spela på några större festivaler och göra nån turné. Vi får väl se om de övriga i bandet orkar, de är ju inte direkt purunga, säger Kent och skrattar.

Samtidigt har Kent andra bollar i luften.
– Jag försöker leva på musiken. Jag har mitt soloprojekt och med Perfect Plan håller vi på med tredje plattan nu, vi ska snart in i studion. Det blir nog soloplatta nummer två snart också – och nu har jag det här med Giant. Det är stort!

Dela med dig av denna artikel på: