Du är här

2021-12-27 - Nyheter/Reportage
Foto: Håkan Nordström

Vad hände sen: Positivt för Kvinnojouren

Kvinnojouren Örnsköldsvik kan glädjas åt flera positiva händelser under året.

Kvinnojouren Örnsköldsvik tog i maj emot en check på 105 152 kronor från föreningen Hjärta till Hjärta, pengar skänkta av företag och privatpersoner i Örnsköldsvik, samtidigt som en auktion av Joakim Norenius genererade 11 100 kronor från Nordemans Jern. För dem har bland annat både vitvaror och barnleksaker köpts in till jourens skyddade boende. 
– Det känns jättebra, det blir en guldkant för de som bor där, säger verksamhetschefen Gillian Johansson.
Som också kan glädjas åt andra positiva händelser under året.
– Tack vare insamlingarna och att vi synts i tidningen har vi fått många fler sponsorer än vanligt under året. Allt ger ringar på vattnet; till nästa år har vi många företag och skolor som vill att vi ska föreläsa, vi åker ut till åtminstone en i veckan under januari och februari – bland annat Övikshem och Modo Hockey. Det är toppen. Ju mer vi kommer ut desto mer sammanhållning blir det i vår kommun, att vi jobbar tillsammans mot ett jämställt samhälle fritt från våld. 
Sist men inte minst har Kvinnojouren skrivit avtal med Örnsköldsviks kommun som åtar sig att under hela 2022 betala kostnaden för driften och en viss anställningstid för personal, för och till det skyddande boendet. I skrivande stund har tio kvinnor hittills tagits emot under året, med en snittid på 55 boendedygn. På grund av pandemin något färre än de 16-17 kvinnor som annars är brukligt.

Dela med dig av denna artikel på: