Du är här

2021-12-19 - Nyheter/Reportage
Företagarkvällen 2019. Foto: Håkan Nordström

Och de nominerade är ...

Nu står det klart vilka företagare som nominerats till Företagarkvällen. Här är listan!

För fjortonde året i rad är det snart dags för Örnsköldsviks främsta företagare att prisas. På Bruksgården arrangeras Företagarkvällen torsdag 3 februari 2022, med näringslivschefen Fredrik Holmgren som programledare och underhållning av Sarah Dawn Finer. 
Nu står det klart vilka som nominerats i galans olika kategorier – företag och personer som på något sätt utmärkt sig lite extra under 2021. Här följer listan komplett med motiveringar. Stort grattis till er alla!

Årets företagare
Jenny Westin
Jenny Westin Interiördesign AB

Med en unik känsla och blick för färg, form och funktion skapas miljöer där människor vill umgås, vill jobba, vill leva. Jenny Westin Interiördesign är ett stabilt och växande företag som gör Örnsköldsvik till en ännu vackrare plats att umgås, jobba och leva.

Robin Sällström
Sällströms åkeri AB
Ett företag som tar ansvar och bidrar till levande landsbygd genom att lära upp och anställa unga. Växer så det knakar och kör skog så det ryker. Robin Sällström förvaltar, förädlar och fördubblar familjeföretaget Sällströms åkeri i Gideå mot snart 70 år på norrlandsvägarna.

Patrik Rosengren och Annika Jonsson
Kinab

Företaget som älskar återvinning och ger andra lust och möjlighet till ett mer hållbart levnadssätt. Med sin norrländska själ och fast förankrat i Köpmanholmen når deras innovationer, engagemang och kunskap landet över. Framgångsrika Kinab med Patrik Rosengren och Annika Jonsson i förarsätet har gjort sopsortering enkelt, fräscht och roligt.

 

Årets besöknäringspris
Aktivator
I 25 år har Aktivator arrangerat äventyrliga aktiviteter till barnkalas, ledningsgrupper och allt däremellan. Under sommaren 2021 slogs dörrarna upp till Aktivator Park – en höghöjdsbana bland tallmon i Gene Fornby. Höga Kustens äventyrspark är en succé hos Högakustenbor och nationella besökare. Med en fin samverkan med områdets övriga aktörer bidrar Aktivator till att lyfta besöksnäringen och skapa nya mötesplatser i Örnsköldsvik och Höga Kusten.

Hälsobaren
Hemvändarna Patrik Ström och Rebecca Andersson har med sitt starka hjärta för idrott och hälsa kompletterat stadens matutbud med smakrika sallader och goda smoothies. Med ett gott bemötande och varor av hög kvalité erbjuder Hälsobaren välsmakande och hälsosamma alternativ till både lokalbor och besökare. Paret erbjuder en god stund i modern miljö, men skapar också möjligheter för folk i farten att fånga upp en nyttig takeaway. Hälsobaren bidrar till att utveckla Örnsköldsviks och Höga Kustens smakpalett och är ett härligt alternativ för en hälsosammare vardag.

Marinan Örnsköldsvik
I den 1 000 kvm stora butiken vid Ö-viksfjärden får kunderna hjälp att hitta den bästa utrustningen för både sommar- och vinterlek. Marinan Örnsköldsvik har de senaste åren satsat och utvecklat utbudet av kläder, tillbehör och presentartiklar av hög kvalitet förutom produk-ter inom marin och motor. Generösa möjligheter att provköra båtar, fyrhjulingar och skotrar har tillsammans med hög kundnöjdhet och kreativ marknadsföring bidragit till att man tilldelats utmärkelsen ”BRP Dealer of the Year”. Sommartid har man nu också en butik inne vid Strandkajen där man bland annat kan hyra vattenskotrar och SUP:ar – perfekt för både lokalbor och besökare som vill komma ut på vattnet. Gäst-spelande restaurangkollegan, The Chef, på Marinan är en extra kul krydda.

 

Årets Normbrytare
Nordemans Jern
Nordemans Jern tar tydligt ställning för att förändra och bryta normer. Detta genom att skänka pengar till Kvinnojouren och bjuda in till föreläsning i ämnet våld och våldstrappan. Nordemans Jern pratar inte bara, utan går till handling och blir på så vis en förebild.

Agneta Hedlund
Med sitt målmedvetna och äventyrliga sätt är Agneta en förebild. Oavsett vilka utmaningar hon ställs inför så finns inga hinder för Agneta. Att hon vandrat 45 mil långa Kungsleden talar för sig själv. Hon kan även fungera som en inspiration och visa andra vad som är möjligt.

Anna Karin Byström
Med sina föreläsningar hjälper hon oss att förstå hur normer från samhälle och arv påverkar vårt sätt att kommunicera med varandra. Om vi vill förstå varandra behöver vi veta vilka normer som vi själva styrs av och vilka som styr dem vi kommunicerar med. Anna Karins arbete bidrar till att öka den förståelsen.

 

Årets Exportpris
OSTP
Företaget har i mer än 100 år levererat rördetaljer i specialstål till krävande kunder på den europeiska marknaden. Hela 90% av försäljningen är export och går framförallt till kemi- och processindustrin. Med unik kompetens bland medarbetare strävar de efter att leverera med högsta precision och kvalité, varje dag. Inga rördelar verkar omöjliga att tillverka för OSTP.

Järven Health Care
Företaget har sedan 1976 utvecklat och marknadsfört produkter avsedda för sjukvårdssektorn. Med lång erfarenhet av export och kvalitet i fokus, har företaget under åren ökat exporten. Pandemin har gjort att exporten under 2020/21 förändrats med stark utveckling mot Europa. Målmedvetet och långsiktigt arbete riktat mot Sydostasien och särskilt Japan, fortsätter att vara tongivande marknader. 

Delta Nordic AB
Delta Nordic har navigerat sig fram trots stora utmaningar och hård internationell konkurrens som leverantör till tillverkningsindustrin. Genom ett nära samarbete med kunder har man byggt upp ett fint förtroende och tagit allt större marknadsandelar.

 

Årets Nyföretagare
Räls & Markservice AB
I tider då en hållbar infrastruktur blir allt viktigare ur ett miljöperspektiv, har Räls & Markservice på ett framgångsrikt sätt nischat sig som aktör inom entreprenad. Utvecklingen både vad gäller lönsamhet och kunder visar att företagets satsning på järnvägs-underhåll både är i tiden och fyller ett behov på marknaden.

Norrhälsan
Med känsla för kundens behov har Emelie på kort tid etablerat sig som ett namn att räkna med inom friskvård och hälsa. Emelie har visat att med bredd i erbjudandet, ett gott nätverk och en medveten strategi i sin marknadsföring i sociala media, kan ett brinnande intresse bli till ett lönsamt företag.

Gulinos salong AB
Tydlig drivkraft och glimt i ögat kännetecknar Martina Gulinos företagande. Hon har sedan starten visat på mångsidighet i företagandet som frisör och med ett nytänkande använt sociala media i sin marknadsföring. Med egen tillverkning av håraccessoarer tar hon nästa steg i företagsutvecklingen.

Dela med dig av denna artikel på: